Πρωτοβουλίες άμεσα ζητεί ο Ευ. Βενιζέλος

Πρωτοβουλίες άμεσα ζητεί ο Ευ. Βενιζέλος

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σαφή προτροπή ανάληψης πρωτοβουλιών πριν από την Κυριακή προκειμένου να προληφθούν πιθανές δυσάρεστες εκπλήξεις αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους προχώρησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Να μην περιμένουμε τον Τσίπρα μέχρι την Κυριακή να φέρει συμφωνία με το ενδεχόμενο να μη φέρει συμφωνία, με τους καρχαρίες γύρω από την Ελλάδα, είναι κάτι που δεν μου αρκεί. Δεν με ενδιαφέρει ο εκ των υστέρων καταλογισμός ευθυνών, αλλά η αποτροπή μιας εθνικής καταστροφής. Να διασφαλίσουμε συνεπώς ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε εθνική καταστροφή». Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν από το Σαββατοκύριακο προκειμένου να αποσαφηνιστεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει εντολή ρήξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος αδιεξόδου με θεσμικές διαστάσεις που θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραίτηση του κ. Τσίπρα, ο οποίος θα επικαλεστεί ότι δεν έχει εντολής ρήξης, αλλά ούτε και εντολή αποδοχής όρων που καταψηφίστηκαν σε δημοψήφισμα. Και όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, «να οδηγήσει τη χώρα, λίγες ώρες πριν από τη λήξη του χρόνου σε θεσμικό αδιέξοδο. Και η κυβέρνηση που θα αναλάβει να είναι κυβέρνηση των προδοτών/τεχνοκρατών”. Με τον κ. Τσίπρα “άμεμπτο”, χωρίς την υπογραφή του σε Μνημόνιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή