ΚΚΕ: «Επαναλαμβάνεται το ίδιο δίλημμα»

ΚΚΕ: «Επαναλαμβάνεται το ίδιο δίλημμα»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως εξελίξεις που επιβεβαιώνουν τη στρατηγική του ΚΚΕ περιγράφει ο κ. Δ. Κουτσούμπας τις τελευταίες δραματικές ώρες μετά το τελεσίγραφο που παρέδωσαν οι Ευρωπαίοι στην ελληνική κυβέρνηση. Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι Ελληνες πολίτες έρχονται εκ νέου αντιμέτωποι με «το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα, που τίθεται συνεχώς τα τελευταία πέντε χρόνια: νέο πιο σκληρό μνημόνιο ή κρατική χρεοκοπία, όπου και στις δύο περιπτώσεις πάλι ο ίδιος ο λαός θα χρεοκοπήσει, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο ή τμήματά του θα τη βγάλουν καθαρή».

Ο κ. Κουτσούμπας καλεί τον λαό «να μην επιλέξει θηλιά και να οργανωθεί μέσα από επιτροπές κοινωνικής αλληλεγγύης και βοήθειας, μέσα από ομάδες και επιτροπές ελέγχου κατά της αισχροκέρδειας, της πιθανότητας έλλειψης τροφίμων, φαρμάκων, άλλων προϊόντων, απαραίτητων για την επιβίωση της λαϊκής οικογένειας». Ηδη από τις προηγούμενες ημέρες η Κ.Ε. του ΚΚΕ προωθεί τη δημιουργία επιτροπών για την αντιμετώπιση μιας πιθανής ανθρωπιστικής κρίσης. Και επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ο κ. Κουτσούμπας θα μεταβεί το Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο, προκειμένου να συμμετάσχει και να μιλήσει στο 24ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί επί της παραλίας της Καραθώνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή