152.823 περιστατικά διαχειρίστηκε το α΄ 6μηνο η Interamerican

152.823 περιστατικά διαχειρίστηκε το α΄ 6μηνο η Interamerican

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική είναι η δραστηριότητα της Interamerican στους τομείς βοήθειας, την οδική και άμεση ιατρική βοήθεια, καθώς το πρώτο εξάμηνο του έτους η εταιρεία διαχειρίστηκε συνολικά 152.823 περιστατικά, όσα περίπου και το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περυσινής χρονιάς. Οι υπηρεσίες οδικής βοήθειας κατέχουν το μεγάλο μερίδιο δραστηριότητας, αφού εξυπηρέτησαν 141.132 περιπτώσεις με τη ζήτηση αυξημένη κατά 2,8% έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2014. Οι υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας ανταποκρίθηκαν σε 11.691 κλήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, η Interamerican διατηρεί σταθερά την ηγετική θέση στο σύνολο των ασφαλίσεων βοήθειας στην αγορά, με μερίδιο 30,3%. Στον τομέα της οδικής βοήθειας, η εταιρεία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 εξυπηρέτησε με επιτόπου επισκευή 51.966 πελάτες, με ρυμούλκηση οχήματος 42.781 και επιτόπου διαχείριση ατυχήματος 42.613 περιστατικά, ενώ μετέφερε στην έδρα τους 3.772 οχήματα. Ο μέσος χρόνος ανταπόκρισης της Interamerican οδικής βοήθειας εκτιμάται, από τη στιγμή της κλήσης, στη μισή ώρα περίπου. Επισημαίνεται ότι η εταιρεία, βασιζόμενη στον στόλο ιδιόκτητων οχημάτων που διαθέτει –τον μεγαλύτερο στην αγορά– καθώς και στη γεωγραφική πυκνότητα των σταθμών της, συνεργάζεται για την εξυπηρέτηση περιστατικών και με επιχειρήσεις διαχείρισης των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Με παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειας, η Interamerican ανταποκρίθηκε από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο σε 57 αιτήματα διακομιδής από αέρος (με ελικόπτερο ή ασθενοφόρο). Οι διακομιδές με ασθενοφόρο έφθασαν στις 2.486, ενώ παρασχέθηκε και συμβουλευτική υποστήριξη υγείας σε 9.148 περιπτώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή