Η Νέα Δημοκρατία καλεί Μαξίμου να «μαζέψει Καμμένο»

Η Νέα Δημοκρατία καλεί Μαξίμου να «μαζέψει Καμμένο»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξος, στα όρια της βεβαιότητας, για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος κ. Π. Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλά και μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου. Ο κ. Καμμένος δήλωσε, χθες το βράδυ, ότι η ελληνική πρόταση θα είναι όπως έχει περιγραφεί στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων.

Νωρίτερα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν απέφυγε να επιτεθεί στον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Β. Μεϊμαράκη, ισχυριζόμενος ότι «κάποιοι κάνουν πόλεμο κατά της Ελλάδας», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Συγγρού, που ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να μαζέψει τον κ. Καμμένο». Ο υπουργός Αμυνας εκτίμησε ότι η συμφωνία θα περιλαμβάνει και αναπτυξιακό πακέτο (σ.σ. προφανώς το «πακέτο Γιουνκέρ»), αλλά και πρόβλεψη για το χρέος.

Πάντως, ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας, σε συνέντευξή του (Real), έσπευσε να περιορίσει την αισιοδοξία που καλλιέργησε, σημειώνοντας πως «εάν η νέα συμφωνία περιλαμβάνει διατάξεις που φαίνεται ότι πάλι θα πάμε σε μία υφεσιακή περίοδο που δεν θα λυθεί τελειωτικά το πρόβλημα της χώρας, ότι δεν θα βγούμε από αυτήν τη μέγκενη που έχουμε μπει, δεν πρόκειται να συμφωνήσει ούτε η Βουλή ούτε ο λαός».

Ερωτηθείς για τη στάση των ΑΝΕΛ στη Βουλή, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «αν υπάρξει οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτά τα οποία έχουμε συμφωνήσει ως εθνική θέση, πρώτα απ’ όλα δεν νομίζω ότι υπάρχει εξουσιοδότηση για να γίνει αυτό και, δεύτερον, θα ξαναπεράσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να το συζητήσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή