ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σχοινάς: Οι θεσμοί εξετάζουν τις προτάσεις

m-schoinas-oi-thesmoi-exetazoyn-tis-protaseis-2092714

Την έγκαιρη παραλαβή των ελληνικών προτάσεων χτες το βράδυ, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ ενημέρωσε πως αυτήν την ώρα λαμβάνει χώρα η αξιολόγηση των προτάσεων από τους τρεις θεσμούς – την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Ο ίδιος εκπρόσωπος απέφυγε να δώσει μια πρώτη εκτίμηση για το περιεχόμενο των προτάσεων, καθώς όπως είπε, «η διαδικασία είναι σε εξέλιξη». Σημείωσε ωστόσο, ότι η έκθεση των θεσμών θα είναι έτοιμη πριν από το τέλος της σημερινής ημέρας και θα αποσταλεί στους εκπροσώπους των κρατών μελών στο Euro Working Group.
 
Επιπλέον, ο Μ. Σχοινάς σημείωσε ότι σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με το Μάριο Ντράγκι, την Κριστιν Λαγκάρντ, τον Κλάους Ρέγκλινγκ και το Γερούν Ντάισελμπλουμ.
 
Τέλος, ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της εντολής από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να εξετάσουν το ελληνικό αίτημα για νέο πρόγραμμα, οι τρεις θεσμοί διενεργούν παράλληλα έρευνα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία επίσης θα αποσταλεί στα κράτη μέλη.