Ν. Αναστασιάδης: Υπάρχει στέρεα βάση για συμφωνία

Ν. Αναστασιάδης: Υπάρχει στέρεα βάση για συμφωνία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Τεκμηριωμένες» και «με σημαντική βελτίωση» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τις προτάσεις της Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι στο θέμα της Ελλάδας ο ίδιος έχει έντονη ανάμειξη και εξέφρασε την ελπίδα ότι«μετά τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης υπάρχει μία στέρεα βάση για επίτευξη συμφωνίας». Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά και της κατανόησης της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, θα εξευρεθεί λύση. «Σήμερα είμαι πιο αισιόδοξος από ό,τι ήμουν, θα πρέπει να πω, τις προηγούμενες μέρες» σημείωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με το χρέος της Ελλάδας, ο Κύπριος Πρόεδρος απάντησε: «Βασική προϋπόθεση – το έχω πει και έχω στηρίξει την Ελλάδα σε όλους τους τόνους – είναι και, εάν θα υπάρξει βιώσιμη λύση της οικονομικής κρίσης, η αντιμετώπιση της μη βιωσιμότητας του χρέους. Και, συνεπώς, δεν είναι κατ' ανάγκη (να υπάρξει) το κούρεμα».

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει επιμήκυνση της περιόδου εξόφλησης, χαμηλότερα επιτόκια, ενδεχομένως και μία περίοδος μηδενικής επιβάρυνσης με επιτόκια, έτσι ώστε να μπορεί η Ελλάδα, μέσα από μία περίοδο χρόνου, να πετύχει την ανάπτυξη, προκειμένου να αντιμετωπίσει και τις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στο χρέος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή