AFP: Θετική εισήγηση δανειστών για νέο πακέτο 74 δισ.

AFP: Θετική εισήγηση δανειστών για νέο πακέτο 74 δισ.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικές και βάση για συζήτηση κρίνουν σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων τις τελευταίες ελληνικές προτάσεις οι δανειστές. 

Αναλυτικά, σε τηλεγράφημα του πρκατορείου από τις Βρυξέλλες αναφέρεται ότι οι δανειστές της Ελλάδας θεωρούν τις τελευταίες προτάσεις για το χρέος αρκετά θετικές ώστε να κρίνονται ικανοποιητικές ως βάση συζήτησης για ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 74 δις Ευρώ, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή του πρακτορείου.

«Υπάρχει θετική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος», είπε η πηγή στο πρακτορείο, με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) έτοιμο να σκεφτεί να παρέχει 58 δις Ευρώ με επιπλέον 16 δις Ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης χρέους, όπως αναφέρει το τηλεγράφημα. 

Η πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, είπε ότι η αξιολόγηση των δανειστών επί του ελληνικού σχεδίου θα πάει στο Eurogroup των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης το Σάββατο, με πιθανότητες «50-50» να εγκριθεί, δεδομένης της αντίθεσης των σκληροπυρηνικών χωρών-μελών, όπως η Γερμανία που αντιτίθεται, όπως γράφει το τηλεγράφημα, σε οποιαδήποτε ελάφρυνση χρέους προς την Αθήνα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή