Παρών με αιχμές δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Παρών με αιχμές δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρούσα δήλωσε στην κρίσιμη ψηφοφορία για παροχή εξουσιοδότησης για την διαπραγμάτευση στον υπουργό Οικονομικών και στην κυβέρνηση η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στη μοναδική παρέμβαση στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής πλην αρχηγών κομμάτων και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων η κ. Κωνσταντοπούλου σε έντονα αντιευρωπαϊκό και αντιγερμανικό τόνο καταφέρθηκε με σφοδρά σχόλια εναντίον των δανειστών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο πρωθυπουργός εκβιάζεται». 

«Θεωρώ θεσμική μου ευθύνη όμως, να μην κλείσω τα μάτια και να μην δω τον εκβιασμό που γίνεται σε βάρος της Ελλάδος», είπε η κ. Κωνσταντούλου.

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα να το ψηφίσω. Το ίδιο πιστεύω θα έκανε και ο πρωθυπουργός» σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι αναλαμβάνει την θεσμική της ευθύνη δηλώνοντας παρών.

«Θεωρώ ότι θα είμαι πιο χρήσιμη έτσι εγγράφοντας και αποκρούοντας τον εκβιασμό», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής.

«Τιμώ τον πρωθυπουργό που μίλησε με ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια, παρρησία. Είναι ο νεότερος πρωθυπουργός που πάλεψε για τα δικαιώματα του λαού, που δίνει ελπίδα.

Σημειώνεται ότι στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την τοποθέτηση της κ. Κωνσταντοπούλου και σε υψηλούς τόνους δήλωσε πως η ψήφος για την εξουσιοδότηση από τους βουλευτές της συμπολίτευσης θεωρείται από τον ίδιο «ένδειξη ελάχιστης εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση και τον ίδιο προσωπικά.

Δείτε τι είπε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή