Γεννηματά: όχι στο Grexit, ναι στο Ευρώ

Γεννηματά: όχι στο Grexit, ναι στο Ευρώ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Όχι» στη ρήξη και το Grexit, «ναι» στην ενεργή, ισότιμη συμμετοχή στην καρδιά της Ευρώπης και τη ζώνη του ευρώ, είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή.

«Τα διλήμματα είναι δραματικά και χρειάζονται λύσεις δύσκολες και σωτήριες, ελάχιστες ώρες παραμένουν. Είμαστε αντιμέτωποι με την χρεοκοπία και τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού», είπε.

Την αποκλειστική και μοναδική ευθύνη της διαπραγμάτευσης , όπως και την ευθύνη για το δυσβάσταχτο κόστος της συμφωνίας, την έχει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε: 

«Έχετε εντολή για λύση, έχετε χρέος να κινηθείτε γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς άλλη καθυστέρηση και δισταγμούς. Το Eurogroup δεν πρέπει να ολοκληρωθεί άδοξα και μοιραία για τη χώρα χωρίς συμφωνία».

«Φέρατε τη χώρα μπροστά σε άμεσο κίνδυνο εξόδου από το ευρώ. Διχάσατε τον λαό για άλλη μια φορά. Καταφέρατε να βρεθεί η χώρα σε δυσκολότερη διαπραγματευτική θέση» τόνισε και υπογράμμισε πως για το ΠΑΣΟΚ η συμμετοχή στην Ευρώπη δεν είναι απλά το κοινό νόμισμα, είναι η θωράκιση του έθνους, η ασπίδα προστασίας του ελληνικού λαού.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας η κ. Γεννηματά δήλωσε για το αποτέλεσμα ότι «ο κ. Τσίπρας μετά από την εντολή που έλαβε από τους πολιτικούς αρχηγούς έχει σήμερα ισχυρή εξουσιοδότηση από 251 βουλευτές για να φέρει συμφωνία παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή