Ο κ. Βαρουφάκης επέλεξε την Αίγινα αντί της Βουλής

Ο κ. Βαρουφάκης επέλεξε την Αίγινα αντί της Βουλής

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απουσία από την κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής για την πρόταση της κυβέρνησης προς τους Θεσμούς, επέλεξε, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους» ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση αλλά και προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων. Ο κ. Βαρουφάκης έκανε γνωστό ότι δεν επρόκειτο να παραστεί στη συνεδρίαση με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.

Αρχικά ανακοίνωσε ότι «στην Κ.Ο. το πρωί δήλωσα ότι στηρίζω απόλυτα τον Ευ. Τσακαλώτο στον αγώνα που θα δώσει στο Eurogroup, ιδίως υπέρ του πλάνου μας για το χρέος». Δύο λεπτά αργότερα, πέταξε τη βόμβα: «Το ότι δεν είμαι στη Βουλή σήμερα να ψηφίσω διά ζώσης, οφείλεται σε οικογενειακούς λόγους – (προλαμβάνω τις διάφορες… ερμηνείες)». Ακολούθησε επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ενημέρωνε την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι «ψηφίζει θετικά στο νομοσχέδιο». Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 70Α του Κανονισμού της Βουλής, οι βουλευτές μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο όταν βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό.

Λίγο αργότερα ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε ακτοπλοϊκώς για την Αίγινα και στο Διαδίκτυο άρχισαν να κυκλοφορούν φωτογραφίες του από το πλοίο και να πληθαίνουν τα αρνητικά εις βάρος του σχόλια. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με νέα ανάρτηση στο Twitter: «Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τι σημαίνει να θέλω να περάσω το ΣΚ με τη μικρή μου κόρη πριν επιστρέψει στην Αυστραλία όπου ζει». Ο όλος θόρυβος προκάλεσε αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου, κύκλοι του οποίου παρέπεμπαν στην επιστολή του πρώην υπουργού.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε περισσότερο κατά την άφιξη του κ. Βαρουφάκη στην Αίγινα, καθώς δημοσιογράφος κατήγγειλε ότι η προσωπική ασφάλεια του βουλευτή του επιτέθηκε και τον προπηλάκισε, όταν επιχείρησε να τον φωτογραφίσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή