ΚΚΕ: Νέο Μνημόνιο, «πρώτη φορά Αριστερά»

ΚΚΕ: Νέο Μνημόνιο, «πρώτη φορά Αριστερά»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατηγορηματική άρνηση του ΚΚΕ να πει το ΝΑΙ στην εξουσιοδότηση της κυβέρνησης επιβεβαίωσαν ο γενικός γραμματέας και στελέχη του κόμματος, ενώ ο κ. Κουτσούμπας άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το κόμμα του οργανώνει ήδη τις επόμενες κινητοποιήσεις του κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Σε δήλωσή του, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας είπε ότι «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο πλέον», και κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν «στα ταξικά συνδικάτα, στις επιτροπές αγώνα, μέσα στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, μέσα από λαϊκές επιτροπές, και τον λαό να οργανώσει την πάλη του, τη διεκδίκησή του, να οργανώσει τη λαϊκή συμμαχία του, γιατί τα μέτρα που έρχονται είναι πολύ σκληρά, με το μνημόνιο 3 ή με την κρατική χρεοκοπία».

Οξύτατες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατύπωσε και εντός του Κοινοβουλίου ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, στη συνεδρίαση των συναρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών, Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας πως σήμερα «οι μάσκες έπεσαν: Συζητάμε το μνημόνιο που φέρει την υπογραφή του κ. Τσίπρα, το μνημόνιο της ‘‘πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης’’».

Ο κ. Καραθανασόπουλος επανέφερε τα βέλη του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα, για να υπογραμμίσει ότι η θέση του κόμματός του δικαιώθηκε. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «πολύ γρήγορα επιβεβαιώθηκε η θέση του ΚΚΕ ότι το δημοψήφισμα έγινε για να εξαναγκαστεί ο λαός να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη – στις προτάσεις των δανειστών και της κυβέρνησης». Πρόσθεσε ότι τα κόμματα του ΟΧΙ «αγκαλιάστηκαν με τα κόμματα του ΝΑΙ στο όνομα της υποταγής στον ευρωμονόδρομο και της δημιουργίας συναίνεσης για μια συμφωνία-καρμανιόλα». Σχολιάζοντας θέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και όσους προβάλλουν ως λύση το Grexit, είπε πως «σημασία δεν έχει με ποιο νόμισμα θα είναι φτωχός ο λαός, και πως και αυτή η επιλογή εξυπηρετεί επιχειρηματικά και κερδοσκοπικά συμφέροντα». Ο λαός «δεν πρέπει να μπει κάτω από ξένες σημαίες, δεν πρέπει να επιλέξει αν θα στρατευθεί με τους Γερμανούς ή τους Αμερικανούς», σημείωσε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή