Σωστή θεωρεί την απόφαση για νέο πακέτο βοήθειας το 52% των Γερμανών

Σωστή θεωρεί την απόφαση για νέο πακέτο βοήθειας το 52% των Γερμανών

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σωστή θεωρεί το 52% των Γερμανών την απόφαση για την παροχή ενός τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, ενώ, αντιθέτως, λανθασμένη την θεωρεί το 44%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 57% εκτιμά ως επαρκή τα μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις, με το 22% να απαντά αρνητικά και το 13% να εκφράζει επιφυλάξεις.

Στο ερώτημα αν υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, το 18% απαντά θετικά και το 78% αρνητικά, ενώ υπέρ του Grexit τάσσεται το 62% των ερωτηθέντων και κατά το 32%. Επισημαίνεται ότι στην προηγούμενη μέτρηση, πριν από δύο εβδομάδες, η κοινή γνώμη εμφανιζόταν μοιρασμένη, με το «ναι» και το «όχι» στο Grexit να λαμβάνουν από 45%.

Ικανοποιημένοι και πολύ ικανοποιημένοι εμφανίζονται πάντως οι Γερμανοί από τους χειρισμούς, τόσο της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ (62%) όσο και του υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε (64%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή