Στ. Θεοδωράκης: Δεν θα μπούμε στην κυβέρνηση

Στ. Θεοδωράκης: Δεν θα μπούμε στην κυβέρνηση

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν μου το ζητήσει ο Τσίπρας, θα του προτείνω και πρόσωπα αλλά και τις προτεραιότητες που, κατά την άποψή μου, πρέπει να θέσει η νέα κυβέρνηση. Το Ποτάμι, σε κάθε περίπτωση, θα τον στηρίξει για να περάσει με μεγάλη πλειοψηφία η συμφωνία και να εφαρμοσθεί. Αλλά δεν θα μετέχουμε στο νέο υπουργικό σχήμα ούτε με βουλευτές, ούτε και με στελέχη μας».

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Στ. Θεοδωράκης αποσαφήνισε χθες στους συνεργάτες του τη γραμμή του κόμματος, ενόψει των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που προεξοφλούνται. Επί της ουσίας, το μόνο καινούργιο σε όσα υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού τις τελευταίες μέρες είναι ότι επιλέγει συνειδητά χαμηλούς τόνους τα επόμενα 24ωρα, για να μην προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στα όσα ήδη αντιμετωπίζει ο κ. Τσίπρας με την πλήρη πολιτική μεταστροφή του.

Στη Σεβαστουπόλεως, ωστόσο, παρακολουθώντας τις εσωτερικές εξελίξεις στην κυβέρνηση, δεν έκρυβαν την έντονη ανησυχία τους για το πόσοι θα είναι, τελικά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν τη συμφωνία, όπως και για την πολιτικά αλλοπρόσαλλη στάση των ΑΝΕΛ, οι οποίοι, μέσω των δηλώσεων του κ. Π. Καμμένου, φάνηκαν να επιθυμούν την παραμονή τους στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας όμως τη συμφωνία. «Ο κ. Καμμένος θέλει να γίνει ο αντιμνημονιακός υπουργός μιας μνημονιακής κυβέρνησης», έλεγαν στο Ποτάμι και αναρωτιόντουσαν «αν στα γραφεία των ΑΝΕΛ υπάρχει έστω ένα λεξικό για να ξαναθυμηθούν τι σημαίνει στοιχειώδης αξιοπρέπεια».

Κατά πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης δεν προτίθεται να θέσει κανέναν όρο στήριξης στον κ. Τσίπρα. «Προέχει να ψηφισθούν όλες οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε ως χώρα για να παραμείνουμε στην Ευρώπη», είπε και απέφυγε να απαντήσει ακόμη και σε εύλογες ερωτήσεις για το πώς το Ποτάμι θα στηρίξει μια κυβέρνηση που έχει χάσει τη δεδηλωμένη και στην οποία θα μετέχει ίσως και ο κ. Καμμένος, ο οποίος ακόμη και χθες καθίβρυσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Είναι στο χέρι του κ. Τσίπρα να συνειδητοποιήσει ότι τα πρόσωπα που θα επιλέξει θα πρέπει να απηχούν πλέον την πλειοψηφία των πολιτών και κυρίως να πιστεύουν στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων», τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα ο πρωθυπουργός να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη και να εμπιστευθεί κρίσιμους τομείς της δημόσιας διοίκησης σε πρόσωπα εντελώς ακατάλληλα, όπως οι κ. Λαφαζάνης και Στρατούλης. Το ίδιο ακριβώς σχόλιο έκανε και για τη κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, συμπάσχοντας νοερώς με τον κ. Τσίπρα για τον τρόπο που οφείλει από σήμερα να διαχειρισθεί την πρόεδρο της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή