ΚΚΕ: Νέα βάρη στους εργαζόμενους

ΚΚΕ: Νέα βάρη στους εργαζόμενους

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως πακέτο νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, «που έρχεται να πολλαπλασιάσει τα ήδη αβάσταχτα βάρη των προηγούμενων μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ», περιγράφει τη νέα συμφωνία η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Χθες το μεσημέρι η Κ.Ε. συνεδρίασε για να εξετάσει τη νέα συμφωνία και εν συνεχεία εξέδωσε ένα κείμενο οκτώ σημείων. Το ΚΚΕ ζητάει από τα κοινωνικά στρώματα να αντιταχθούν στη νέα συμφωνία και να μην εφησυχάσουν. Από τον Περισσό επισημαίνουν εκείνο που αντιμετωπίζουν ως ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα και τονίζουν ότι πλέον τόσο τα κόμματα του ΟΧΙ όσο και του ΝΑΙ ζητούν από τον λαό να δεχθεί ένα νέο μνημόνιο.

Το ΚΚΕ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εκμεταλλεύτηκε συνειδητά τον λαϊκό πόθο για κατάργηση των συνεπειών των δύο μνημονίων, που ισοδυναμούσε τουλάχιστον με ανάκτηση απωλειών για τα λαϊκά στρώματα». Από την Κ.Ε. του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού αξιοποίησε την «αναπόφευκτη πολιτική απαξίωση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ώστε να αναλάβει την διακυβέρνηση», σήμερα με το μνημόνιο που υπογράφει προσφέρει «άφεση αμαρτιών» στα προηγούμενα προγράμματα και στα δύο κόμματα που τα εφάρμοσαν. Στο κείμενο υπάρχει ειδική αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα, στην οποία αποδίδεται «χειραγώγηση του κινήματος και εξαπάτηση αριστερού και ριζοσπαστικού κόσμου». Τονίζουν, επίσης, ότι τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας σήμερα προσπαθούν να διασωθούν πολιτικά και να δημιουργήσουν ένα «νέο πολιτικό ανάχωμα, ρόλο που έπαιζε πριν ο παλιός "Συνασπισμός"».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή