Ξαναγράφεται το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Ξαναγράφεται το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξαναγράφεται το σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα που είχαν συμφωνήσει οι δανειστές με την ελληνική κυβέρνηση. Οι διαφωνίες στο εσωτερικό της χώρας σχετικά με τα συνταξιοδοτικά, καθώς και οι ενστάσεις της τρόικας για σειρά μέτρων αναγκάζει την κυβέρνηση να επαναδιατυπώσει τις περισσότερες διατάξεις του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές ζητούν να συμπεριληφθούν στο σχέδιο νόμου οι διατάξεις που προβλέπουν την αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα από ενοίκια. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι θα αυξηθούν οι συντελεστές στο 15% από 11% που είναι για εισοδήματα από ενοίκια έως 12.000 ευρώ.

Σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας αναμένεται να κλείσουν οι τελευταίες ουσιαστικές λεπτομέρειες και να κατατεθεί το σχέδιο νόμου στη Βουλή. Επίσης, πρέπει να διορθωθούν οι περισσότερες διατάξεις του νομοσχεδίου οι οποίες παρουσιάζουν σημαντικά λάθη, ενώ ορισμένες εξ αυτών είναι στα όρια της συνταγματικότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή