Ερώτηση για ανάληψη ύψους 200.000 ευρώ από υπουργό

Ερώτηση για ανάληψη ύψους 200.000 ευρώ από υπουργό

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, αν «υπάρχει υπουργός της κυβέρνησής σας που έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων δύο μόλις ημέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες», κατέθεσε χθες στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης ζητεί να γίνει άμεση διερεύνηση και έλεγχος των τραπεζικών κινήσεων όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων Α και Β΄ βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο) όλων των πολιτικών κομμάτων, οι οποίοι εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια, ακόμη και μελών της κυβέρνησης που αποτελούν στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

Ο κ. Αυγενάκης κατέθεσε την ερώτηση ύστερα από δημοσίευμα της ιστοσελίδας notioanatolika.gr που ανέφερε ότι «ιδιαίτερα προβεβλημένος υπουργός έδειξε να γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, επικοινώνησε στις 25 Ιουνίου με τον διευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές καταθέσεις που είχε εκεί μαζί με δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα. Οι διαδικασίες προχώρησαν άμεσα και αργότερα υπάλληλος της τράπεζας μετέφερε ένα ποσό που έφθανε τις περίπου 200.000 ευρώ στο σπίτι του ενός από τα δύο συγγενικά πρόσωπα του υπουργού».

Στην επιστολή ο κ. Αυγενάκης απευθύνει τα εξής ερωτήματα:

– Υπάρχει Υπουργός της κυβέρνησής σας που έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων δύο μόλις μέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες;

– Προτίθεστε να ζητήσετε να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και όλων των βουλευτών,  Γενικών Γραμματέων και Διοικητών Οργανισμών του δημοσίου;

– Υπάρχει για εσάς ζήτημα ηθικής τάξης αν μέλος/η της κυβέρνησής σας ή βουλευτές  έχουν αποδεσμεύσει τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες;

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης ζητά  την άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων, και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών (…), όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων Α και Β’ βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο), όλων των πολιτικών κομμάτων, που εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια (άνδρες ή γυναίκες), ακόμη και μελών της Κυβέρνησης που αποτελούν μέλος του οικονομικού επιτελείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή