Γεννηματά κατά θεωριών «πραξικοπήματος»

Γεννηματά κατά θεωριών «πραξικοπήματος»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να λάβει τις αποφάσεις του και να δράσει αμέσως καλεί τον πρωθυπουργό η κ. Φώφη Γεννηματά. Από τη Χαρ. Τρικούπη ζητούν άμεση κινητοποίηση από τον κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος –όπως υπογραμμίζουν– είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία της κυβέρνησης, των βουλευτών του και την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής. «Ο συμβιβασμός, η συμφωνία και οι εφαρμοστικοί νόμοι που έρχονται φέρουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα», είπε η κ. Γεννηματά και επισήμανε πως αυτό «θα έπρεπε να δεσμεύει τον ίδιο, το κόμμα του, την Κ.Ο. του και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Η κ. Γεννηματά προχώρησε σε αυτή τη δήλωση προκειμένου να επισημάνει ότι η προφανής αδυναμία του κ. Τσίπρα να ελέγξει τους βουλευτές του έχει οδηγήσει στη θεωρία «περί δήθεν πραξικοπήματος», η οποία έχει επανειλημμένως αρθρωθεί από μια σειρά υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. «Η θεωρία αυτή», σημείωσε επ’ αυτού η κ. Γεννηματά, «είναι επικίνδυνη, ακυρώνει και εκθέτει τον ίδιο τον πρωθυπουργό και προσβάλλει τους φίλους και συμμάχους της χώρας, τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, που έδωσαν μάχη για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ».

Χθες, η κ. Γεννηματά προήδρευσε και της Κ.Ο., η οποία συνεδρίασε προκειμένου να επιβεβαιώσει τη στάση που είχε λίγο-πολύ συμφωνηθεί από όλους και κατά τις προηγούμενες ημέρες. Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τα μέτρα και τους εφαρμοστικούς νόμους που θα ακολουθήσουν, αλλά δεν θα μπει σε καμία κυβέρνηση. Αντιθέτως θα επιμείνει, όπως και χθες, στην ανάγκη ο κ. Τσίπρας να υλοποιήσει τη συμφωνία και «να κυβερνήσει τη χώρα». Οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αναδείξει το γεγονός ότι τα μέτρα ψηφίζονται λόγω εθνικής ανάγκης και απέχουν πολύ από τις θέσεις του κόμματος.

Κατά τη συνεδρίαση, η κ. Γεννηματά ενημέρωσε τους βουλευτές για τις επαφές που είχε με τους Σοσιαλιστές στο εξωτερικό. Και επισήμανε τη διαφορά που δημιούργησε η παρέμβαση του κ. Ολάντ εντός της ομάδας των Σοσιαλιστών, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης συνόδου, όπου αποφασίστηκε και η συμφωνία. Οι διαρκείς επαφές της κ. Γεννηματά με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, καθώς και η ανάδειξη του γεγονότος ότι συνέβαλαν προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση, κρίθηκαν θετικά από τους περισσότερους βουλευτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή