Αποψη: Κρίσιμες εξελίξεις

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα νέα δεδομένα που αφορούν την ευρωπαϊκή συμφωνία, τα νομοσχέδια που έχουμε προετοιμάσει, τις τρεις προσφορές για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα της ελληνικής ΑΟΖ, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε de facto σε μια κατάσταση εθνικής σωτηρίας, η οποία πρέπει να ανταπεξέλθει σε αυτές τις κρίσιμες εξελίξεις για το καλό της πατρίδας μας.

Σταθεροποιήσαμε κάπως το ευρωπαϊκό μας πλαίσιο, αλλά το θέμα της ευρωζώνης παραμένει κρίσιμο, διότι υπάρχουν ημερομηνίες, όπως είναι η 15 Ιουλίου και η 22 Ιουλίου που θα παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο για την συνέχεια της προσπάθειάς μας και για την παραμονή μας.

Από σήμερα, αρχίζει η διαδικασία της αξιολόγησης των προσφορών για τα θαλάσσια οικόπεδα και η Ελλάδα έχει θεσμικά, λόγω του διαγωνισμού, έξι μήνες για να ολοκληρώσει το θέμα της κατάταξης ανάλογα με κάθε οικόπεδο, όπου υπάρχουν υποψηφιότητες πετρελαϊκών εταιρειών, αφού ουσιαστικά πρόκειται για ανεξάρτητους διαγωνισμούς. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι και σε αυτό το στάδιο για να συνεχίσουμε με επαγγελματισμό όλο το πρώτο μέρος του διαγωνισμού για να περάσουμε στην φάση της διαπραγμάτευσης για την επιλογή των εταιρειών ανά οικόπεδο έτσι ώστε να υπογράψουμε συμβόλαια ανάλογα με αυτά που συμφώνησε η Κύπρος για να ενεργοποιήσουμε το bonus υπογραφής που θα φέρει τις πρώτες μεγάλες απολαβές για την πατρίδα μας και θα δείξει πρακτικά και τη σημασία και την συμβολή της ελληνικής ΑΟΖ στην όλη κατάσταση.

Διότι ακόμα και τώρα με αυτά τα δεδομένα πολλοί από τους δικούς μας δεν υπολογίζουν το θέμα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου για την πορεία της Ελλάδας, ενώ οι εξελίξεις τρέχουν ανάλογα με τα στρατηγικά ενεργειακά δεδομένα της Κύπρου. Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε.

*Ο Νίκος Λυγερός είναι Ελληνας πολυπράγμωνας ερευνητής (μαθηματικά, ποίηση, ζωγραφική, στρατηγική και γεωπολιτική, ανάμεσα σε άλλα). Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στις Σχολές Εθνικής Άμυνας, Πολεμικής Αεροπορίας, Αστυνομικής Ακαδημίας, Εθνικής Ασφάλειας, και τη Σχολή Στρατολογικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή