Γεννηματά: Καταστροφή οι πρόωρες εκλογές

Γεννηματά: Καταστροφή οι πρόωρες εκλογές

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταστροφικές θα αποδειχθούν οι πρόωρες εκλογές για τη χώρα, αλλά και το ενδεχόμενο σύστασης κυβέρνησης ειδικού σκοπού, είπε χθες η κ. Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του νομοσχέδιου με τα προαπαιτούμενα. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι ο ειδικός σκοπός της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι ένας: να ολοκληρωθεί το τριετές πρόγραμμα. Και υπογράμμισε πως «τα επόμενα βήματα θα πρέπει να είναι συμφωνημένα με εθνική ομοψυχία». Λίγο προτού ανέβει στο κοινοβουλευτικό βήμα, η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τηλεφώνησε στον κ. Αλ. Τσίπρα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις ανακοινώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο κ. Ν. Βούτσης, περί της αρχικής επιλογής του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη μιλήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γεννηματά είπε, μεταξύ άλλων, στον πρωθυπουργό ότι αποτελεί λάθος να αφεθεί να μιλήσει μόνο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Ενώ του ανέφερε το παράδειγμα της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία είχε ψηφίσει από το απόγευμα το ελληνικό πρόγραμμα, την ώρα που η Βουλή στην Αθήνα παρέμενε μπλεγμένη στα θεσμικά παιχνίδια της προέδρου της. Η κ. Γεννηματά κατήγγειλε την απουσία του πρωθυπουργού και κατά την έναρξη της ομιλίας της, κατηγορώντας τον για «θεσμικό ατόπημα». Η κ. Γεννηματά περιέγραψε τη συμφωνία ως αποφυγή Grexit την τελευταία στιγμή. «Ο συμβιβασμός ήταν αναγκαίος για τη γεωπολιτική σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας», είπε και ανέδειξε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έλαβε εξουσιοδότηση από 251 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι και άνοιξαν «τον δρόμο για την ουσιαστική διαπραγμάτευση».

Με έμμεσο τρόπο αναφέρθηκε στην Αριστερή Πλατφόρμα, μιλώντας για «καταστροφικούς δραχμολάγνους υπουργούς που πήγαιναν τελικά χέρι χέρι με τον μεγάλο αντίπαλο και εχθρό κ. Σόιμπλε, με σκοπό να οδηγήσουν τη χώρα εκτός Ε.Ε. και Ευρωζώνης». Αναφερόμενη στη χθεσινή ψηφοφορία, η κ. Γεννηματά εκτίμησε ότι τα προαπαιτούμενα δεν αρκούν και ότι θα πρέπει «να σταματήσουν τα ψέματα και οι ψευδαισθήσεις», αλλά και να αρθρωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον. Και επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ έναντι της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η στήριξη του κόμματός της «δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Δεν είναι λευκή επιταγή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή