Καμμένος: Συμφωνία, προϊόν πραξικοπήματος

Καμμένος: Συμφωνία, προϊόν πραξικοπήματος

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη γραμμή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ότι η χθεσινοβραδινή ψηφοφορία είχε τη σημασία ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, κινήθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην παρέμβασή του, δηλώνοντας ότι «αν η κυβέρνηση πέσει, δεν θα υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι κύκλοι της Ευρώπης, και κυρίως της Γερμανίας, θέλουν την Ελλάδα ως παράδειγμα επικυριαρχίας της Γερμανίας. Θέλουν, πρόσθεσε, την τιμωρία της Ελλάδας, θέλουν να κατασχεθούν οι καταθέσεις των Ελλήνων. Για τη συμφωνία ο κ. Πάνος Καμμένος είπε ότι είναι προϊόν εκβιασμού, είναι προϊόν πραξικοπήματος, είναι συνθηκολόγηση, αλλά, υπογράμμισε, αν δεν επικυρωθεί από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, δεν θα υπάρχει ελπίδα ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη. Ο κ. Καμμένος κάλεσε τους βουλευτές του κόμματός του, αλλά κυρίως απευθυνόταν στους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσουν τη συμφωνία, καθώς -όπως είπε- «βρισκόμαστε υπό εκβιασμό και καλούμεθα όλοι να ψηφίσουμε κατά της συνειδήσεώς μας και να αποδείξουμε ότι υπάρχουν λαοί που συνθηκολογούν αλλά δεν παραδίδονται». «Αυτή την αξία έχει η ψήφος», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Λίγο νωρίτερα ο ειδικός αγορητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποστήριξη που παρείχαν οι ΗΠΑ στη Ελλάδα κατά τις διαπραγματεύσεις, ενώ σημείωσε την ανάγκη ανάπτυξης της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα μας.

Ωστόσο, οι τριγμοί στους κόλπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που είχαν γίνει εμφανείς τις προηγούμενες ημέρες, οδήγησαν την κυβέρνηση να προβεί σε έναν ελιγμό, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συγχώνευσε δύο άρθρα του νομοσχεδίου σε ένα. Με την κίνηση αυτή το άρθρο 1 της συμφωνίας ενσωματώθηκε στην αιτιολογική έκθεση με το σκεπτικό ότι η Βουλή μπορεί να κυρώσει μόνο διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις.

Οπότε, όποιος ψηφίζει επί της αρχής είναι σύμφωνος και με την αιτιολογική έκθεση και κατά συνέπεια με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής, ακόμη και αν δεν ψηφίσει τα μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή