Βαρουφάκης: Μη βιώσιμη η λύση

Βαρουφάκης: Μη βιώσιμη η λύση

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν, η συμφωνηθείσα στις Βρυξέλλες λύση δεν είναι βιώσιμη, ενώ επιβάλλεται στη χώρα και χρεοκοπία: αυτό είναι το τρίπτυχο της επικριτικής προς τις επιλογές του πρωθυπουργού ομιλίας του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στη συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών, εν μέσω αποδοκιμασιών κυρίως από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ.

«Οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν πάλι. Αντί να προτάξουμε την αναδιάρθρωση του χρέους ώστε να υπάρξει το σοκ της αισιοδοξίας που είναι απαραίτητο έτσι ώστε να αναπνεύσει ο ιδιωτικός τομέας και παράλληλα μαζί του και ο δημόσιος, κάνουμε ακριβώς το αντίθετο ή τουλάχιστον μας επιβάλλεται ακριβώς το αντίθετο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης.

Και συνέχισε: «Τα δύο πρώτα Μνημόνια ήταν μία επέκταση χρεοκοπίας του δημόσιου τομέα την ώρα που προσποιούμασταν μέσα από νέο δανεισμό ότι λύναμε το πρόβλημα. Σήμερα, με αυτό το πακέτο το οποίο καλούμαστε να επικυρώσουμε η ίδια λογική επιβάλλεται χωρίς καν χρηματοδότηση, με μία τοξική υπόσχεση χρηματοδότησης, η οποία θα έρθει αφού εισαχθούν μέτρα τα οποία δεν αντέχουν στο φως της οικονομικής κριτικής».

Χωρίς ούτε μία αναφορά στα σχέδια για πράλληλο νόμισμα, που είχε καταστρώσει, όπως ο ίδιος εκ των υστέρων παραδέχθηκε δημοσίως, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ακόμη ότι η προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους είναι εξαιρετικά –κατά τη γνώμη του– αβέβαιη, για να συμπληρώσει: «Συνεχίζεται η χρεοδουλοπαροικία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή