ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Αντικατάσταση Ζωής Κωνσταντοπούλου

pasok-antikatastasi-zois-konstantopoyloy-2093685

Υπέρ «ουσιαστικού ανασχηματισμού και συγκρότησης κυβέρνησης με αξιόπιστους υπουργούς» τάσσεται η κ. Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να εφαρμοσθεί με συνέπεια η συμφωνία με τους εταίρους και τα προαπαιτούμενα. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε χθες, με αφορμή τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έγινε στη Βουλή τα ξημερώματα, ότι σε περίπτωση που το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν είναι ικανό να εφαρμόσει τα μέτρα, «η χώρα θα βρεθεί σε νέα οδυνηρά αδιέξοδα, θα βρεθεί πάλι στο “καναβάτσο” με την απειλή ενός νέου Grexit».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, οι «ακραίες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και εθνικό-λαϊκιστικά κόμματα καραδοκούν», καθώς περιμένουν την ελληνική κυβέρνηση να υποπέσει στα λάθη που θα επιβεβαιώσουν την αποτυχία και άρα το Grexit που προεξοφλείται από τους συγκεκριμένους κύκλους. Η κ. Γεννηματά ζητεί ουσιαστικά και την απομάκρυνση της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου από την προεδρία της Βουλής. «Ο κ. Τσίπρας», λέει, «οφείλει να βρει λύσεις που θα αποκαθιστούν την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής, ώστε να μη δημιουργούνται άγονες συγκρούσεις και τεχνητά διαδικαστικά εμπόδια στην άσκηση του νομοθετικού έργου».

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να στηρίζει κοινοβουλευτικά τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου λόγω εθνικής ανάγκης, ωστόσο δεν πρόκειται να δώσει συγκατάθεση σε νομοσχέδια «που διχάζουν, αποτελούν αντιμεταρρύθμιση και επαναφέρουν το πελατειακό κράτος». Tην Κυριακή, θα συγκληθεί και η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να κλείσουν οι οργανωτικές εκκρεμότητες που υπάρχουν τον τελευταίο μήνα και δεν δρομολογήθηκαν λόγω των έκτακτων πολιτικών εξελίξεων. Την Κυριακή θα πρέπει να αναδειχθεί νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στη θέση του κ. Ν. Ανδρουλάκη, αλλά και να συμπληρωθεί η οργανωτική δομή του κόμματος, καθώς στη Χαρ. Τρικούπη επιθυμούν να είναι έτοιμοι για πιθανές εκλογές το φθινόπωρο.