Γερμανία: «Οχι» από Στάινμπρουκ και Αριστερά για νέο πακέτο προς την Ελλάδα

Γερμανία: «Οχι» από Στάινμπρουκ και Αριστερά για νέο πακέτο προς την Ελλάδα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οχι» στην αυριανή ψηφοφορία στο Μπούντεσταγκ για περαιτέρω διαπραγματεύσεις και τρίτο πακέτο βοήθειας προανήγγειλαν ότι θα ψηφίσουν το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) στη Γερμανία, αλλά και ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών, Πεερ Σταϊνμπρουκ.

Η κρίσιμη διαδικασία και οι συνεχιζόμενες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προκαλούν τριγμούς στο εσωτερικό του μεγάλου συνασπισμού με τους σοσιαλδημοκράτες (SPD)  να ζητούν υποστήριξη στην επίσημη πολιτική από όλα τα μέλη της κυβέρνησης. «Δεν θα πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις», υπογράμμισε στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του SPD στη γερμανική βουλή ο Τόμας Οπερμαν, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, προσθέτοντας ότι αυτό ισχύει και για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Δεν υπάρχει θέμα Σχεδίου Β. Αποφασίσαμε το Σχέδιο Α», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Αριστερά ανακοίνωσε ότι θα καταψήφισει αύριο το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. «Πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία θα πει Οχι», δήλωσε ο Γκρέγκορ Γκίζι, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του «Die Linke». Είπε πάντως ότι αν ήταν Ελληνας βουλευτής θα συναινούσε για να αποτρέψει την κατάρρευση της χώρας. Ταυτόχρονα όμως επέκρινε τους σκληρούς όρους προς τη χώρα μας και εξέφρασε την προσωπική του απογοήτευση για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Κατά τη γνώμη του οι προϋποθέσεις που τέθηκαν στην Αθήνα είναι αντικοινωνικές, αντιδημοκρατικές και εν τέλει αντιευρωπαϊκές. Ανάλογη στάση, επειδή δεν θεωρεί ότι το νέο χρήμα θα βοηθήσει την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αναμένεται να τηρήσει και ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών, Πεερ Στάινμπρουκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή