Δεν μπαίνει στην κυβέρνηση το Ποτάμι

Δεν μπαίνει στην κυβέρνηση το Ποτάμι

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χρειαζόμαστε μια ομάδα ανθρώπων, με επικεφαλής τον Τσίπρα, για να εξηγήσουν δημοσίως ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι πραγματικά απαραίτητες». Με τη φράση αυτή ο κ. Στ. Θεοδωράκης κάλεσε χθες τον Αλ. Τσίπρα να αλλάξει ρητορική και να συνειδητοποιήσει ότι έχει και πολλές ευκαιρίες η κακή συμφωνία που επιβλήθηκε στη χώρα εξαιτίας δικών του λαθών. Εκκληση που εμφανώς απευθυνόταν και στα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εξακολουθούν να αποκαλούν πραξικόπημα το κείμενο που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι αυτοϋπονομεύονται, καθώς το κόμμα τους εκ των πραγμάτων θα κληθεί να εφαρμόσει όσα ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε.

Αυτός ήταν και ο λόγος, άλλωστε, που ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε και χθες ως αυτονόητη ανάγκη ο αναμενόμενος ανασχηματισμός να είναι δομικός και ο κ. Τσίπρας να πάψει να είναι εξισορροπιστής των εσωτερικών τάσεων του κόμματός του και να προτάξει το συμφέρον της χώρας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μεταρρυθμιστικό κόμμα. Οι περισσότεροι υπουργοί του Τσίπρα είναι αλλεργικοί στις λέξεις “μεταρρύθμιση” και “αλλαγή” και είναι δύσκολο βέβαια να μεταρρυθμίσεις κάτι όταν ήσουν πάντα κατά των μεταρρυθμίσεων. Ως εκ τούτου, ο Τσίπρας θα πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων την κυβέρνησή του και να αναδείξει τα φιλοευρωπαϊκά στελέχη του», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblad. Και καθώς το πρώτο ερώτημα που του τέθηκε είναι αν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Αθήνα θα ψηφιστούν στη Βουλή, έσπευσε να στείλει ένα καθησυχαστικό μήνυμα στη Γερμανία. «Η αντιπολίτευση θα φροντίσει για την απαιτούμενη πλειοψηφία», είπε.

Ακόμη σκληρότερη ήταν η δήλωση που έκανε για το εσωτερικό ακροατήριο, καθώς προκάλεσε τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει εδώ και τώρα τους υπουργούς που καταψήφισαν τα μέτρα, τους οποίους αποκάλεσε «θρασύτατους και ανήθικους». «Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά εμφανίζονται υπουργοί που λένε θα κρατήσουμε τις καρέκλες μας, αλλά θα καταψηφίζουμε τις προτάσεις του πρωθυπουργού», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και καλώντας τον κ. Τσίπρα να συνειδητοποιήσει ότι «δεν μπορεί ο μισός ΣΥΡΙΖΑ να είναι στην κυβέρνηση και ο άλλος μισός στην αντιπολίτευση», αξίωσε από τον πρωθυπουργό «να βάλει τέλος σε αυτόν παραλογισμό, καθώς ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη δεν έχει περάσει».

Επισημαίνεται, τέλος, ότι για μία ακόμη φορά ο κ. Θεοδωράκης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να μετέχει το κόμμα του στη νέα κυβέρνηση. «Θέλουμε τον Τσίπρα πρωθυπουργό, θα του κάνουμε προτάσεις, αλλά το Ποτάμι θα παραμείνει στην αντιπολίτευση», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή