Ζητούν Μεϊμαράκη στην προεδρία Ν.Δ.

Ζητούν Μεϊμαράκη στην προεδρία Ν.Δ.

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή είναι η τάση υπέρ της παραμονής του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας για ορίζοντα κάποιων μηνών ή έως το τακτικό συνέδριο τον Ιούνιο του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο εσωτερικό του κόμματος βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία στελεχών και βουλευτών, που έχει ως στόχο να ζητήσει, μέσω κειμένου που διακινείται, την παραμονή του κ. Μεϊμαράκη στην ηγεσία και το προσεχές διάστημα.

Στόχος της πρωτοβουλίας, που τελεί μέχρι τώρα εν αγνοία του προέδρου της Ν.Δ., είναι το εν λόγω κείμενο να δημοσιοποιηθεί πριν ο κ. Μεϊμαράκης ανακοινώσει, όπως έχει δηλώσει στους συνεργάτες και συνομιλητές του, την πρόθεσή του να κινήσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η βούληση του κ. Μεϊμαράκη να ανοίξει τη διαδικασία εκλογής έχει εκφραστεί μέσω εντολής στον γραμματέα της Ν.Δ., Ανδ. Παπαμιμίκο, να διερευνήσει τις καταστατικές διατάξεις, ενώ αναμένεται να επισημοποιηθεί αμέσως μετά την ψήφιση από τη Βουλή και του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την έναρξη διαπραγματεύσεων επί ενός νέου πακέτου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, η παρουσία Μεϊμαράκη στη Βουλή έναντι του κ. Αλ. Τσίπρα το τελευταίο διάστημα και η εν γένει λειτουργία του εντός κόμματος και οι γέφυρες που διατηρεί με το σύνολο των στελεχών, κάνει αρκετούς, όπως προαναφέρθηκε, να προκρίνουν την παραμονή του στην ηγεσία, ειδικά αν, όπως εκτιμάται, η χώρα οδηγηθεί πολύ σύντομα στις κάλπες.

Ο ίδιος, πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης, αν και δεν έχει μεταβάλει τη θέση του για την ανάγκη να λήξει η εκκρεμότητα στην ηγεσία της Ν.Δ., επί του παρόντος αποφεύγει κάθε σχετική συζήτηση. «Εχουμε ένα-δύο νομοσχέδια τα οποία είναι πολύ βασικά για την πορεία της χώρας στην Ευρώπη, και πρέπει το μήνυμα προς την Ευρώπη να είναι σαφές», σημειώνει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι και στις επικείμενες ψηφοφορίες «η Νέα Δημοκρατία θα πράξει το εθνικό της καθήκον».

Στόχος της ηγετικής ομάδας, που συμμερίζεται η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, είναι να διευκολυνθεί η στροφή της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα προς τον ρεαλισμό και, κυρίως, να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η Ν.Δ. δεν θα αποφύγει ούτε την κριτική, ούτε βέβαια και να ανταποδώσει τα πυρά, ωστόσο δεν πρόκειται και να κινηθεί προς περαιτέρω αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, ούτε βέβαια να ενισχύσει σενάρια περί κυβέρνησης συνεργασίας, ειδικού σκοπού ή ό,τι άλλο.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε δημόσιες δηλώσεις του αλλά και πίσω από τις κλειστές πόρτες των κομματικών οργάνων ο κ. Μεϊμαράκης κλείνει κάθε συζήτηση περί δεδηλωμένης, κυβέρνησης συνεργασίας ή πρότασης μομφής. «Εμείς ζητήματα τέτοια δεν θέτουμε», σχολιάζει ο ίδιος, ενώ, όπως δήλωσε μετά την κοινοβουλευτική ψηφοφορία, «η Ν.Δ. δεν πρόκειται να κάνει πρόταση μομφής, τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή, γι’ αυτήν την περίοδο». Μπορεί να μην ομολογείται, αλλά το τέλος της «περιόδου» δεν είναι άλλο από την υπογραφή της νέας συμφωνίας διάσωσης για την ελληνική οικονομία. Αλλωστε για τους «γαλάζιους» είναι ο κ. Τσίπρας που έχει την εντολή και τη νομιμοποίηση να εισηγηθεί στη Βουλή, να ψηφίσει έστω με τη συνδρομή της αντιπολίτευσης και, κυρίως, να εφαρμόσει τα μέτρα που συμφώνησε με τους εταίρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή