«Κέρδος» για τους ΑΝΕΛ η συμμετοχή Χαϊκάλη

«Κέρδος» για τους ΑΝΕΛ η συμμετοχή Χαϊκάλη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα ακόμη χαρτοφυλάκιο, αυτό του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τον κ. Παύλο Χαϊκάλη, ανταμείφθηκε η σταθερή στήριξη των ΑΝΕΛ στις δύο πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βουλή. Μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό, ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος έχει, πλέον, 6 υπουργικούς θώκους, καθώς στην κυβέρνηση παραμένουν όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ (Π. Καμμένος υπ. Aμυνας, Ελενα Κουντουρά αν. υπουργός Τουρισμού, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Π. Σγουρίδης, υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τ. Κουίκ, υφ. Επικρατείας), που ορκίστηκαν τον Ιανουάριο.

Η πληροφορία περί υπουργοποίησης του κ. Χαϊκάλη προκάλεσε θόρυβο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και δυσφορία σε στελέχη του κόμματος που γνώριζαν ότι ο πρόεδρός τους διεκδικεί μία ακόμη κυβερνητική θέση και, προφανώς, εκτιμούσαν ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται αυτοί στη θέση του βουλευτή Αττικής. Τις συζητήσεις με το Μαξίμου διεξήγαγε όχι μόνον ο κ. Π. Καμμένος, που επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα από την Ικαρία, αλλά και ο κ. Κουίκ. Δεδομένης, πάντως, της υπουργοποίησης του κ. Χαϊκάλη, θεωρείται λίαν πιθανό ότι τη θέση του γραμματέα του ίδιου υπουργείου, αντί του υπό παραίτηση Γ. Ρωμανιά, θα καταλάβει πλέον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο κ. Καμμένος είχε προβλέψει τη διενέργεια εκλογών τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο και είχε ζητήσει από τους «32» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν το νομοσχέδιο στη Βουλή να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «προτεραιότητα είναι η σύναψη της συμφωνίας, ώστε να μπει σε ένα ρυθμό ανάπτυξης η χώρα», ενώ για την κρίση στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είτε θα αποφασίσουν τι θα κάνουν οι 32 βουλευτές είτε θα πάμε για εκλογές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος». Ανέφερε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση θα έχει σωστό έργο αν έχει ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προτιμούσε την αλλαγή στάσης των διαφωνούντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή