Κινήσεις εσωκομματικής ανανέωσης από τη Φώφη Γεννηματά

Κινήσεις εσωκομματικής ανανέωσης από τη Φώφη Γεννηματά

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος γραμματέας και όργανα θα εκλεγούν αύριο από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ, ενώ η κ. Φώφη Γεννηματά θα πραγματοποιήσει ομιλία σε μια προσπάθεια επανατοποθέτησης του κόμματος ενόψει των νέων καταιγιστικών εξελίξεων, όπως αυτές δρομολογούνται μετά και τις συνθήκες που προέκυψαν στη Βουλή έπειτα από την τελευταία ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα. Η κ. Γεννηματά επιθυμεί να τοποθετήσει στη θέση του γραμματέα κάποιο πρόσωπο νέας ηλικίας, προκειμένου να δώσει το στίγμα της ανανέωσης και να παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα στο κόμμα. Ανάλογες κινήσεις ανανέωσης αναμένεται να γίνουν και στις θέσεις των επικεφαλής των τομέων του κόμματος.

Ως προς το πρόσωπο του γραμματέα, οι επιλογές είναι μάλλον περιορισμένες. Οι συζητήσεις εντάθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή. Εκ των προσώπων που έχουν συζητηθεί αρκετά είναι ο κ. Α. Σπυρόπουλος, ο οποίος εξελέγη δεύτερος σε ψήφους στην ΚΠΕ. Ο κ. Σπυρόπουλος αποτελεί εκ των συνεργατών του κ. Ν. Ανδρουλάκη, γεγονός που δημιουργούσε προβλήματα σε αρκετούς μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, φαίνεται ότι πλέον υπάρχει κλίμα προσέγγισης και αλληλοκατανόησης ανάμεσα στην κ. Γεννηματά και στον απερχόμενο γραμματέα και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Παρά το γεγονός ότι η ΚΠΕ δεν αναμένεται να λάβει άλλες αποφάσεις πέρα από την εκλογή οργάνων, ήδη στελέχη ζητούν να πραγματοποιηθεί συζήτηση για τη στρατηγική του κόμματος, μετά και την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να στηρίζει κοινοβουλευτικά την ψήφιση των Μνημονίων. Ενα κείμενο επ’ αυτού απέστειλε στην κ. Γεννηματά το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητεί άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και μάλιστα πριν από την Τετάρτη, για να επικαιροποιηθεί η προηγούμενη συμφωνία τους «στη βάση της ξεκάθαρης και αδιαμφισβήτητης δέσμευσης του πρωθυπουργού για την υλοποίησή της σε βάθος χρόνου». Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισείει τον κίνδυνο να γίνει το ΠΑΣΟΚ αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον κ. Τσίπρα, γι’ αυτό και ζητεί τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού ενώπιον των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών περί του αν σκοπεύει να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας ή να πραγματοποιήσει εκλογές μέσα στο φθινόπωρο. Η διαχείριση της κοινοβουλευτικής στήριξης την οποία το ΠΑΣΟΚ παρέχει στην κυβέρνηση ανησυχεί και την κ. Γεννηματά που ήδη έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί το κόμμα της να ψηφίζει τις μνημονιακές υποχρεώσεις και –παράλληλα– η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να νομοθετεί, με τη στήριξη των διαφωνούντων, νομοσχέδια για κρίσιμους τομείς όπως η παιδεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή