Οι… Συριζαίοι δεσμώτες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σήμερα το πρωί με πήρε κάποιος τηλέφωνο. Τι βρισίδι έφαγα, ήταν κάτι το απίστευτο. “Ντροπή σου”, μου έλεγε “γι’ αυτά που ψήφισες”. Δεν φαντάζεστε τι άκουσα. “Δίκιο έχεις” του είπα, “βρίσε με, πες με ό,τι θες!”». Πέμπτη πρωί, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τινάζει απελπισμένος τη λευκή του φράντζα. Ο Θ. Παπαχριστόπουλος ψήφισε «ναι» και μπήκε αυτομάτως στην κατηγορία «Συριζαίος δεσμώτης». Δεμένος πάνω στην πέτρα του μνημονίου τώρα, ολοφύρεται περιμένοντας την επόμενη ψηφοφορία, να του φάει ό,τι πολιτικό κεφάλαιο έχει απομείνει στο συριζικό του σαρκίο. Φυσικά, δεν είναι ο μόνος. Ο Γ. Κυρίτσης, ο βουλευτής της μιας ημέρας που πρώτη λέξη στη Βουλή είπε το «ναι», ξέσπασε στο Facebook. «Ντρέπομαι περισσότερο κι απ’ όταν κατουρήθηκα στο σχολικό στην τρίτη δημοτικού», έγραψε, αλλά ο Αδ. Γεωργιάδης καθόλου δεν τον λυπήθηκε. «Ποιος να το έλεγε πως η πρώτη σας ψήφος θα ήταν ίδια με τη δική μου;» σάρκασε μέσω τουίτερ. Ακόμη κι εκείνος, όμως, ήταν πιο φιλεύσπλαχνος απ’ τη Ραχήλ Μακρή, η οποία επέπεσε στη λευκασμένη κεφαλή του Αλ. Φλαμπουράρη μ’ αυτό το θανατηφόρο «δεν έχεις τσίπα!».

Κατόπιν αυτού, αντιλαμβάνεται κανείς πώς έφτασε ο Γ. Μιχελογιαννάκης να παίρνει τα χάπια με τις χούφτες όπως δήλωσε, να ζαλιστεί, και τελευταία στιγμή να ψηφίσει «ναι!» αντί για το όχι που είχε πολυδιαφημίσει, κάνοντας τον μισό ΣΥΡΙΖΑ να ξεσπάσει σε φωνές, και τον άλλο μισό σε γέλια. Βλέπετε, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Οι ψηφοφόροι του «όχι» έχουν τώρα τους οπαδούς του «ναι» να τους στραβοκοιτούν, όπως ο Προμηθέας το πουλί. Ενας απ’ αυτούς, ο Θ. Πετράκος, βγήκε ράκος στα κανάλια. «Με τους συναδέλφους απέναντι, ένιωσα χάλια», εξομολογήθηκε. Και όχι άδικα. Τα επαναστατημένα πτηνά της Αριστερής Πλατφόρμας, βλέπετε, μπορεί να μη σου τρώνε το συκώτι, όπως ο αετός του Προμηθέα, αλλά σου τσιμπολογούν τους ψηφοφόρους. Ακούγεται λιγότερο οδυνηρό – αλλά, τουλάχιστον, ο Προμηθέας ώς το επόμενο βράδυ γινόταν καλά. Ενώ για τον Συριζαίο δεσμώτη, το ιατρικό ανακοινωθέν δεν αφήνει και πολλές ελπίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή