ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτείται από γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Γιώργος Ρωμανιάς

paraiteitai-apo-g-g-koinonikon-asfaliseon-o-giorgos-romanias-2094092

Την απόφασή του να παραιτηθεί τη Δευτέρα από γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής o Γιώργος Ρωμανιάς σε τηλεοπτικό σταθμό (MEGA).

Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι έχει ήδη ενημερώσει τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σε άτυπη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, παρουσία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Στρατούλη.

«Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή», εξηγεί ο κ. Ρωμανιάς.

Ακόμη, ο κ. Ρωμανιάς τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο. Γιατί αυτό νομοθετήθηκε», ενώ χαρακτήρισε το εν λόγω νομοσχέδιο ερασιτεχνικό.