Μέρκελ: Υπό διαπραγμάτευση η ελάφρυνση και όχι το κούρεμα του χρέους

Μέρκελ: Υπό διαπραγμάτευση η ελάφρυνση και όχι το κούρεμα του χρέους

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ελάφρυνση χρέους με την μορφή μεγαλύτερων χρόνων αποπληρωμής των δανείων και χαμηλότερων επιτοκίων θα μπορούσε να θεωρηθεί διαπραγματεύσιμη, δήλωσε την Κυριακή η Αγκελα Μέρκελ, αποκλείοντας πάντως εκ νέου τα σενάρια περί κουρέματος του ελληνικού χρέους, καθώς, όπως λέει, κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο εντός νομισματικής ένωσης.

Αναφερόμενη στoν κίνδυνο περί Grexit, η Γερμανίδα Καγκελάριος, σημείωσε στη γερμανική δημόσια τηλεόραση της χώρας ότι η επιλογή ήταν στο τραπέζι, «αλλά εμείς αποφασίσαμε κάτι διαφορετικό», ενώ υπογράμμισε ότι η διαπραγματεύσεις για νέο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα πρέπει να γίνουν με ταχύ ρυθμό. Παράλληλα, άσκησε κριτική στην Ελλάδα, υποσηρίζοντας ότι οι κυβερνήσεις της ανέβαλλαν για πολύ καιρό τις μεταρρυθμίσεις.

Σε ό,τι αφορά τις φήμες που θέλουν την ίδια και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να έχουν διαφορετικές απόψεις για την ελληνική κρίση, διέψευσε κατηγορηματικά τα εν λόγω σενάρια όπως και τα δημοσιεύματα περί παραίτησης του κ. Σόιμπλε.

«Διαμάχη για την πορεία στην κρίση με την Ελλάδα δεν υπάρχει. Δεν ήρθε κανείς να μου ζητήσει την παραίτησή του, ο υπουργός Οικονομικών τώρα θα κάνει τις διαπραγματεύσεις, όπως κι εγώ».

Αντίστοιχα υποβάθμισε και τις υποθέσεις περί διαμάχης μεταξύ του κ. Σόιμπλε και του Αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ:

«Εμείς τώρα θα εργαστούμε από κοινού στον συνασπισμό αλλά και στο κόμμα», σημειώνει, ενώ, ερωτώμενη σε σχέση με τις διαρροές από τους βουλευτές του κόμματός της κατά την ψηφοφορία της Παρασκευής για το ελληνικό πρόγραμμα, περιορίζεται να δηλώσει ότι «υπάρχει η πλειοψηφία και μόνο αυτό μετράει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή