Την Παρασκευή η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ για Μεϊμαράκη ή κάλπες

Την Παρασκευή η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ για Μεϊμαράκη ή κάλπες

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσεχή Παρασκευή και υπό την προϋπόθεση ότι η ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων δεν θα πυροδοτήσει μείζονες πολιτικές εξελίξεις συγκαλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να δώσει απάντηση στο ζήτημα ηγεσίας που αντιμετωπίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μεϊμαράκης προτίθεται να συγκαλέσει την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, το μεγαλύτερο μετά το Συνέδριο κομματικό όργανο, θέτοντας εκ των πραγμάτων ζήτημα λειτουργίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης την κρίσιμη περίοδο που ακολουθεί. Με απλά λόγια, και δεδομένου ότι η περίοδος Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Μεϊμαράκης θα προτείνει είτε την άμεση διεξαγωγή της εκλογής για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, χωρίς τη δική του συμμετοχή στην κούρσα, είτε την παροχή εξουσιοδότησης στο πρόσωπό του προκειμένου να έχει ευχέρεια χρόνου και χειρισμών. Ο κ. Μεϊμαράκης, αλλά και σειρά άλλων βουλευτών και στελεχών του κόμματος, θεωρούν ως έναν λογικό ορίζοντα την προσεχή Άνοιξη, με τον εκτελώντα χρέη Προέδρου της Ν.Δ., πάντως, να εμφανίζεται έτοιμος να ανοίξει τη διαδικασία διαδοχή και ταχύτερα, εφόσον σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα.

Σημαντικός αριθμός στελεχών κινείται στη λογική της παροχής πολιτικής νομιμοποίησης στον κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Τη θέση αυτή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», υιοθετούν ο κ. Κώστας Καραμανλής αλλά και ο τέως πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, με τους οποίους ο κ. Μεϊμαράκης διατηρεί ανοικτούς, ενίοτε και καθημερινούς, διαύλους επικοινωνίας.

Στην ίδια λογική κινούνται και στελέχη όπως ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης ή ο κ. Νίκος Δένδιας ενώ, στον αντίποδα, επιφυλάξεις για τη διαδικασία – που πάντως δεν αίρουν τη στήριξη στον κ. Μεϊμαράκη εφόσον η χώρα οδηγηθεί στις κάλπες τους προσεχείς 2-3 μήνες – φέρονται να διατυπώνουν οι Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, η τριάδα των Κυρ. Μητσοτάκη, Μάκη Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη αλλά και αυτοδιοικητικά στελέχη.

Στις 19:00 σήμερα προγραμματίζεται να συνεδριάσει το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ με αντικείμενο την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή και τα εσωκομματικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή