Κατρούγκαλος: «Η συμφωνία δεν είναι Βάρκιζα, δεν παραδόθηκαν τα όπλα»

Κατρούγκαλος: «Η συμφωνία δεν είναι Βάρκιζα, δεν παραδόθηκαν τα όπλα»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι Βάρκιζα γιατί δεν παραδόθηκαν τα όπλα, δηλαδή η εξουσία» τόνισε ο νέος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο από τον Πάνο Σκουρλέτη. Όπως ανέφερε, η συμφωνία ήταν «αναγκαστική υποχώρηση που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση για να σώσει τη χώρα».

«Δεν θα γίνω εγώ ο νεκροθάφτης της ελπίδας του ελληνικού λαού», διαβεβαίωσε πάντως, εξηγώντας ότι τα δύο μεγάλα πεδία μάχης είναι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και οι εργασιακές σχέσεις.

Ο νέος υπουργός διευκρίνισε ότι «έχουμε υποχρέωση να λύσουμε το ασφαλιστικό και αυτό είναι δική μας εργασία, όχι των ξένων».

Αναφερόμενος εξάλλου στα προαπαιτούμενα είπε ότι «τα περιθώρια είναι ελάχιστα, αλλά για τη συμφωνία έως τον Σεπτέμβριο υπάρχουν περιθώρια».

Από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης δήλωσε ότι δεν έχει άγνοια κινδύνου και ότι βασική του αρχή είναι «όχι πολλά λόγια, αλλά πράξεις».

«Θα αγωνιστώ να είναι η υποχώρηση της κυβέρνησης στους δανειστές προσωρινή» ξεκαθάρισε ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Eργασίας.

Σημειώνεται ότι ο Πάνος Σκουρλέτης παρέδωσε στον νέο υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και ο Δημήτρης Στρατούλης στον υφυπουργό για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλο Χαϊκάλη.

«Για την κυβέρνηση η προσπάθεια να εφαρμοστεί η νομιμότητα στους χώρους εργασίας είναι απόλυτη προτεραιότητα» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή