Αλλαγή του εκλογικού νόμου ζητεί το Ποτάμι

Αλλαγή του εκλογικού νόμου ζητεί το Ποτάμι

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα άμεσης αλλαγής του εκλογικού νόμου θα εγείρει το μεσημέρι ο κ. Στ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που έχει παραδόξως «ξεχάσει» το τελευταίο εξάμηνο την πάγια δέσμευση της Αριστεράς για απλή αναλογική. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, ο επικεφαλής του Ποταμιού θα επαναφέρει την πρότασή του το πρώτο κόμμα να ενισχύεται σε συνάρτηση με το ποσοστό που θα συγκεντρώνει και όχι να λαμβάνει το περιβόητο μπόνους των 50 εδρών, καλώντας ευθέως τον πρωθυπουργό να αποσαφηνίσει τη θέση του ενόψει του ενδεχομένου να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές με ένα σύστημα που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε καλπονοθευτικό μέχρι πρότινος. Πολύ περισσότερο όταν, όπως θα επισημάνει ο κ. Θεοδωράκης, διαφαίνεται πλέον ότι υπάρχει και η απαιτούμενη πλειοψηφία προκειμένου να ψηφιστεί ένας νέος δικαιότερος εκλογικός νόμος και κυρίως να εφαρμοστεί άμεσα (απαιτούνται 200 ψήφοι).

Ολα τούτα θα συμβούν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο κ. Θεοδωράκης θα ιεραρχήσει τις πρωτοβουλίες που κατά τη γνώμη του οφείλει να αναλάβει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, εισηγούμενος παράλληλα, όπως έχει δεσμευθεί, συγκεκριμένα ισοδύναμα μέτρα για να διορθωθούν εξόφθαλμες φορολογικές αδικίες του τρίτου Μνημονίου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης θα επαναφέρει την πάγια πρόταση του Ποταμιού να εισαχθεί διπλός συντελεστής ΦΠΑ, να υπάρξει απαλλαγή ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις που έχουν τζίρο μέχρι 30.000 ευρώ, να επιβληθεί σταδιακά η χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων, αλλά και να ενεργοποιηθούν άμεσα μεικτά κλιμάκια (Αστυνομίας και εφοριακών της Γενικής Γραμματείας Εσόδων) για την καλύτερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής – φοροαποφυγής.

Τέλος, μεταξύ των προτάσεων που θα καταθέσει ο κ. Θεοδωράκης θα είναι και ένας αυστηρός προγραμματισμός του κοινοβουλευτικού έργου για να αποφεύγονται στο εξής οι αιφνιδιασμοί των βουλευτών, ενώ θα μιλήσει και για την ανάγκη αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας της Βουλής, θέτοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς ζήτημα αλλαγής της προέδρου της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή