Μητρόπουλος: «Η κυβέρνηση μόνη της δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα»

Μητρόπουλος: «Η κυβέρνηση μόνη της δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για απίθανης σφοδρότητας και μεγάλης αντικοινωνικότητας μέτρα έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναζητήσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις.

«Είναι δύσκολα τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και η κυβέρνηση μόνη της φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει», δήλωσε μιλώντας το πρωί στο MEGA τονίζοντας ότι "απαιτείται ευρύτατη κοινωνική και πολιτική βάση, διότι είναι και προς το συμφέρον της αριστεράς να μην εφαρμόσει ό,τι πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο έχει υπάρξει μετά τον πόλεμο".

Πρότεινε «να υπάρξει ένα εθνικό διαπραγματευτικό σχέδιο με άμεση ανασύνθεση της διαπραγματευτικής ομάδας και ένα νέο κυβερνητικό σχήμα με πρόσωπα ευρύτατης αποδοχής και εγνωσμένου κύρους, όχι όμως απαραίτητα με συμμετοχή των άλλων κομμάτων».

Για τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο κ. Μητρόπουλος αποκάλυψε ότι του προτάθηκε να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την οποία δεν δέχθηκε, εξηγώντας: «Απαξ και το συνταξιοδοτικό είναι το δεύτερο σε σπουδαιότητα ζήτημα μετά την ασφάλεια της χώρας εθνικό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με εθνική ομάδα αντιμετώπισης και βιωσιμότητας του ασφαλιστικού. Δεν πρέπει να είναι τυχαία και αποσπασματική η αντιμετώπιση. Αυτή ήταν και η δική μου ένσταση».

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του κ. Χαϊκάλη στη θέση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε: «O κ. Χαϊκάλης στο Κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια ήταν ο αρμόδιος, ο υπεύθυνος των ΑΝΕΛ για το συνταξιοδοτικό, άρα και γνώσεις έχει και θέληση έχει. Για να αποτραπεί η κατάρρευση του συστήματος απαιτείται συνεννόηση όλων μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή