Ερώτηση από Ν.Δ. για το «ήθος» της κυβέρνησης

Ερώτηση από Ν.Δ. για το «ήθος» της κυβέρνησης

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πόσα και ποια πολιτικά πρόσωπα διατηρούν λογαριασμούς στο εξωτερικό; Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που διατηρεί παράλληλα και off shore εταιρεία; Υπάρχουν υπουργοί οι οποίοι υπό τη φημολογία και μόνο της προκήρυξης εκλογών τον προηγούμενο Δεκέμβριο μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζες στην αλλοδαπή»; Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα απηύθυναν προσωπικά στον κ. Αλ. Τσίπρα 21 βουλευτές της Ν.Δ., θέτοντας προ των ευθυνών τους και τους υπ. Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Ευκ. Τσακαλώτο και Ν. Παρασκευόπουλο.

Συγκεκριμένα με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή οι βουλευτές καλούν τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν προτίθεται «να διευκολύνει το έργο της δικαιοσύνης, προκειμένου να ελεγχθούν οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών μελών του υπουργικού συμβουλίου, ιδιαιτέρως δε μελών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, καθώς και συγγενών τους Α’ και Β’ βαθμού και συνεργατών τους, από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2014 και μετά». Και με εμφανή στόχο να εκθέσουν ως κενό γράμμα τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «την καταπολέμηση της διαφθοράς» και την «εισαγωγή ενός νέου ήθους διαφάνειας και αξιοκρατίας», απαριθμούν ενδεικτικά δέκα περιπτώσεις καταστρατήγησης της ηθικής και της δεοντολογίας. Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της Ν.Δ. καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι τηρεί σιγήν ιχθύος για:

• Τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο που «δεν απάντησε επί της ουσίας», όπως τονίζουν, ότι ζήτησε προμήθεια 12% από ιδιωτικά συμφωνητικά για την επαναπρόσληψη εκατοντάδων απολυμένων του δημοσίου.

• Τον αν. υπουργό Οικονομικών Δημ. Μάρδα που παραδέχηκε ότι είχε μεταφέρει χρήματα σε τράπεζα του εξωτερικού.

• Τον «λαλίστατο» Γ. Βαρουφάκη που δεν διέψευσε την ενοικίαση της εξοχικής κατοικίας της συζύγου του στην Αίγινα και διαμερίσματος στην Αθήνα, δίχως να φέρουν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ.

• Την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι εσιώπησε όταν έγινε γνωστό ότι η μητέρα της λάμβανε παρανόμως επίδομα ανήλικων τέκνων.

• Τον νεοδιορισθέντα υφυπουργό Εσωτερικών Π. Πολάκη που ομολόγησε δημοσίως ότι, ως δήμαρχος Σφακίων, «διατηρούσε διπλό ταμείο στον δήμο του, ένα μαύρο και ένα άσπρο»

• Την υπόθεση της μητέρας της κ. Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία έκανε ανάληψη από την τράπεζα 200.000 ευρώ, λίγες ημέρες πριν από τα capital controls.

Με αυτά τα δεδομένα, οι βουλευτές αναρωτιούνται σκωπτικά αν η «πρώτη φορά Αριστερά» έχει εισαγάγει νέα «αριστερά ήθη» στον δημόσιο βίο, και αξιώνουν από τον κ. Τσίπρα να αποδείξει εδώ και τώρα την ηθική που επαγγέλθηκε με πράξεις και όχι με λόγια. Μεταξύ άλλων, την ερώτηση υπογράφουν οι Λ. Αυγενάκης, Κ. Μητσοτάκης, Aδ. Γεωργιάδης, Γ. Βρούτσης, Μ. Βορίδης και Χρ. Σταϊκούρας.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

1. Λευτέρης Κ. Αυγενάκης

2. Κυριάκος Μητσοτάκης

3. Άδωνις Γεωργιάδης

4. Ιωάννης Βρούτσης

5. Μαυρουδής Βορίδης

6. Χρήστος Σταικούρας

7. Κώστας Βλάσης

8. Θανάσης Δαβάκης

9. Δημήτρης Κυριαζίδης

10. Στέργιος Γιαννάκης

11. Γεώργιος Γεωργαντάς

12. Μαρία Αντωνίου

13. Ανδρέας Κατσανιώτης

14. Σίμος Κεδίκογλου

15. Χρήστος Μπουκώρος

16. Γιώργος Στύλιος

17. Τιμολέων Κοψαχείλης

18. Θεόδωρος Καράογλου

19. Γιώργος Βαγιωνάς

20. Γιώργος Βλάχος

21. Κωνσταντίνος Τζαβάρας

Ερώτηση από Ν.Δ. για το «ήθος» της κυβέρνησης-1
Ερώτηση από Ν.Δ. για το «ήθος» της κυβέρνησης-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή