ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Κανένας κίνδυνος για την πρώτη κατοικία

kammenos-kanenas-kindynos-gia-tin-proti-katoikia-2094450

Διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των καταθέσεων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και, κυρίως, της πρώτης κατοικίας έναντι των πλειστηριασμών έδωσε χθες ο κ. Π. Καμμένος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την πρώτη κατοικία» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συμπλήρωσε: «Η παρουσία μας στην κυβέρνηση αποτελεί εγγύηση. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την κατάσχεση του σπιτιού κανενός Ελληνα. Αυτό είναι δεσμευτικό».

Ο κ. Καμμένος διέψευσε και τα σενάρια περί φορολόγησης των αγροτών, λέγοντας ότι διακινούνται προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα έντασης σε μια κρίσιμη περίοδο. Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν επίκειται άμεση ψήφιση οποιασδήποτε νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα επιβαρύνει φορολογικά περαιτέρω τους αγρότες. «Η πρωτογενής παραγωγή για την κυβέρνηση αυτή» είπε ο κ. Καμμένος «αποτελεί τη λύση στη πρόβλημα, αποτελεί την έξοδο από την κρίση».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γνωστοποίησε, επίσης, ότι είχε εκτενή συζήτηση με τον πρωθυπουργό και για το θέμα της αντιμετώπισης της διαφθοράς το οποίο, όπως επισήμανε, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της συγκυβέρνησης. «Ο ελληνικός λαός απαιτεί να πληρώσουν όλοι εκείνοι οι οποίοι χρησιμοποίησαν το κρατικό χρήμα και πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι στο θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής να προχωρήσουμε άμεσα, μέσα στις επόμενες ώρες» κατέληξε ο κ. Καμμένος.