Θεοδωράκης: Πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό

Θεοδωράκης: Πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να μην προσπαθεί να ωραιοποιήσει τις συνέπειες της καταστροφικής πορείας των τελευταίων μηνών κάλεσε χθες τον πρωθυπουργό ο Στ. Θεοδωράκης. Και ως κραυγαλέο παράδειγμα ο επικεφαλής του Ποταμιού επικαλέστηκε την ανυπολόγιστη ζημιά που εξακολουθούν και σήμερα να υπόκεινται χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις, λόγω του κλεισίματος των τραπεζών, εκφράζοντας, μάλιστα, και την απορία του για το γεγονός ότι κανένα κόμμα δεν αναφέρεται στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης έκανε εκτενή αναφορά στην προσβλητική, όπως τη χαρακτήρισε, συμπεριφορά της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, καλώντας τον πρωθυπουργό να πει δημοσίως «γιατί και ώς πότε θα την ανέχεται» και υπογραμμίζοντας επί λέξει ότι είναι η ώρα να απαλλαγεί των καθηκόντων της.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε, επίσης, καταστροφικό το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, ζητώντας πρωτίστως από το κυβερνών κόμμα να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει περάσει ο κίνδυνος η χώρα να βρεθεί και πάλι έκθετη στην έξοδό της από την Ευρώπη, και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αντιληφθεί την ανάγκη των μεγάλων αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται στη χώρα. «Θα είμαι χρήσιμος σε κάθε τέτοια επιλογή της κυβέρνησης, γιατί αυτό αισθάνομαι ότι είναι το πατριωτικό μου καθήκον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Νωρίτερα, το Ποτάμι είχε εκδώσει και δριμύτατη ανακοίνωση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τον τρόπο που διαχειρίζεται την τηλεοπτική συχνότητα του Κοινοβουλίου. Καταγγέλλοντας ότι «το κανάλι μετέδωσε για 10η φορά τη συνέντευξη των δήθεν ειδικών που απαρτίζουν την προσωπική επιτροπή της κυρίας Κωνσταντοπούλου για το χρέος», υποστήριξε ότι ο «λατρεμένος της προέδρου κ. Τουσέν έχει ανύπαρκτα επιστημονικά διαπιστευτήρια» και κάλεσε την επικεφαλής της ολομέλειας να πάψει να χρησιμοποιεί ένα δημόσιο μέσο ως προσωπικό της προτεκτοράτο. «Σήμερα μόνο στη δικτατορία των Κιμ χρησιμοποιούνται με τέτοιον τρόπο τα δημόσια μίντια», ανέφερε το Ποτάμι και κάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου «να γνωστοποιήσει το κόστος λειτουργίας του καναλιού της Βουλής, να δημοσιοποιήσει όλες τις συμβάσεις και τις συνεργασίες με περιθωριακούς και περιφερόμενους "δημοσιογράφους" και "σκηνοθέτες" που η ίδια έχει επιβάλει», και ζήτησε από την κυβέρνηση να επαναφέρει την τάξη και να εμπιστευθεί τους εργαζόμενους στο κανάλι της Βουλής, επιτρέποντάς τους να το λειτουργήσουν με βάση της αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της δημοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή