Μάρδας: Δεν υπήρχε σε κυβερνητικό επίπεδο σχέδιο δραχμής

Μάρδας: Δεν υπήρχε σε κυβερνητικό επίπεδο σχέδιο δραχμής

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν για τις επιχειρήσεις από τα capital controls θα αντιμετωπισθούν μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι. Ειδικότερα ο κ. Μάρδας εξήγησε ότι η μεταβίβαση στις τράπεζες της αρμοδιότητας για την έγκριση συναλλαγών έως το ποσό των 100.000 ευρώ θα βελτιώσει τις ταχύτητες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν και ζήτησε συγγνώμη από τους συνταξιούχους και τους επιχειρηματίες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν τις προηγούμενες εβδομάδες,

Ο κ. Μάρδας έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης «για τα όσα ακούγονται περί ευρώ ή δραχμής», καθώς, όπως είπε, «υπάρχει σε εξέλιξη μια καμπάνια υπέρ της δραχμής με πολλές ανακρίβειες και λάθη». «Ξεχνάμε όμως ότι την εικοσαετία 1980-2000 η δραχμή έχασε επτά φορές αξία σε σχέση με το δολάριο και μετά βίας οι εξαγωγές διπλασιάστηκαν» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο δραχμής, ο κ. Μάρδας ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι «σε επίπεδο κυβερνητικής  πολιτικής τέτοιες συζητήσεις δεν έγιναν ποτέ» και πρόσθεσε: «Αν γίνονταν θα το μαθαίνατε». Ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Οποιαδήποτε τέτοια μεθόδευση θα με βρει αντίθετο. Όλη η προσπάθεια που κάνουμε είναι εντός ευρώ».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα γράφονται στον Τύπο σχετικά με τον πρώην υπουργό Γ. Βαρουφάκη, για «plan B», «υποκλοπές ΑΦΜ» και «παράλληλο νόμισμα», απάντησε: «Δε μπορώ να το φανταστώ. Κάπου πρέπει να μαζευτούμε σε διάφορες δηλώσεις. Μπορεί ο καθένας με το επιτελείο του να ετοίμαζε ό,τι θέλει. Το τι ετοίμαζε όμως το επιτελείο ενός υπουργού δεν αποτελεί κυβερνητική πολιτική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή