Μητρόπουλος: Τα σχέδια Βαρουφάκη οδήγησαν σε πιο σκληρά μέτρα

Μητρόπουλος: Τα σχέδια Βαρουφάκη οδήγησαν σε πιο σκληρά μέτρα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με την αμετροέπειά του, με την αφέλειά του, με τον ζήλο του να αναδείξει περισσότερο τις ιδέες του φαίνεται ότι έβλαψε το ελληνικό ζήτημα» δήλωσε για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος, επιρρίπτοντας ευθύνες για το ύψος των μέτρων στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

«Φαίνεται ότι ήξεραν τις προθέσεις του ο Σόιμπλε και οι δανειστές, με συνέπεια τη σφοδρότητα των μέτρων να την υποστούμε και από αυτό το σχέδιο…φαίνεται ότι αυτά που λέει τα είχε εκμυστηρευτεί ή τα είχε εκφράσει ως απειλή, ως ένα από τα σχέδιά του» ανέφερε, μιλώντας στο MEGA.

Ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησε, ότι ο πρωθυπουργός «δεν πρέπει να ήταν κοινωνός αυτών των παιδαριωδών, των αφελών, των επικίνδυνων φάσεων αυτού του σχεδίου».

Πάντως, δεν απέδωσε δόλο στον πρώην υπουργό Οικονομικών, λέγοντας: «Περισσότερο θεωρώ ότι αφορά ονειροπαρμένους και αφελείς και λιγότερο ανθρώπους που λειτουργούσαν με δόλο και σχέδιο, διότι έπρεπε να ξέρει -φοβούμαι ότι και πολλοί άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν- ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φοβούμαι και η δική μας, έχουν δεσμευτεί γραπτά ότι και να φύγουμε από το ευρώ θα πληρωθεί κανονικά και εντόκως και εγκαίρως το χρέος μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή