ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος: Τα σχέδια Βαρουφάκη οδήγησαν σε πιο σκληρά μέτρα

mitropoylos-ta-schedia-varoyfaki-odigisan-se-pio-sklira-metra-2095221

«Με την αμετροέπειά του, με την αφέλειά του, με τον ζήλο του να αναδείξει περισσότερο τις ιδέες του φαίνεται ότι έβλαψε το ελληνικό ζήτημα» δήλωσε για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος, επιρρίπτοντας ευθύνες για το ύψος των μέτρων στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

«Φαίνεται ότι ήξεραν τις προθέσεις του ο Σόιμπλε και οι δανειστές, με συνέπεια τη σφοδρότητα των μέτρων να την υποστούμε και από αυτό το σχέδιο…φαίνεται ότι αυτά που λέει τα είχε εκμυστηρευτεί ή τα είχε εκφράσει ως απειλή, ως ένα από τα σχέδιά του» ανέφερε, μιλώντας στο MEGA.

Ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησε, ότι ο πρωθυπουργός «δεν πρέπει να ήταν κοινωνός αυτών των παιδαριωδών, των αφελών, των επικίνδυνων φάσεων αυτού του σχεδίου».

Πάντως, δεν απέδωσε δόλο στον πρώην υπουργό Οικονομικών, λέγοντας: «Περισσότερο θεωρώ ότι αφορά ονειροπαρμένους και αφελείς και λιγότερο ανθρώπους που λειτουργούσαν με δόλο και σχέδιο, διότι έπρεπε να ξέρει -φοβούμαι ότι και πολλοί άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν- ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φοβούμαι και η δική μας, έχουν δεσμευτεί γραπτά ότι και να φύγουμε από το ευρώ θα πληρωθεί κανονικά και εντόκως και εγκαίρως το χρέος μας».