Φ. Γεννηματά: Μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο

Φ. Γεννηματά: Μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε χθες η κ. Φώφη Γεννηματά για την «υπόθεση Βαρουφάκη», ζητώντας άμεσες εξηγήσεις από τον Αλ. Τσίπρα για το αν ήταν ενήμερος για τους σχεδιασμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών και καλώντας τον να πει στη Βουλή αν εκείνος ήταν που έδωσε εντολή για την εκπόνηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού, όπως ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης.

Οπως αναφέρει στην επιστολή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι ‘‘διαμορφώσαμε ένα plan B, υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού, που μας είχε δώσει εντολή να το κάνουμε’’. Σύμφωνα με την ηχητική καταγραφή της ομολογίας του κ. Βαρουφάκη», προσθέτει η κ. Γεννηματά, «το plan B περιλάμβανε σχεδιασμό για υποκλοπή του ΑΦΜ των πολιτών, πράγμα που συνιστά συνέργεια σε ποινικά κολάσιμες πράξεις σχετικά με το νόμισμα και την οικονομία της χώρας».

«Επομένως», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «ο κ. πρωθυπουργός δεν μπορεί πια να σιωπά και να κρύβεται, καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για τους σχεδιασμούς του plan B, καθώς και για την προσωπική του ανάμειξη σε αυτούς», καταλήγει η κ. Γεννηματά και απευθύνει έξι ερωτήματα στον κ. Τσίπρα, καλώντας τον το ταχύτερον δυνατόν να προγραμματίσει στη Βουλή συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για να τα απαντήσει. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να πει ποια ήταν και τι περιλάμβανε η εντολή που έδωσε στον κ. Βαρουφάκη για την επεξεργασία ενός plan B και ποιο στόχο υπηρετούσε, ποια ήταν η ακριβής σύνθεση, οι ενδιάμεσες αναφορές και η τελική έκθεση της ολιγομελούς ομάδας που το επεξεργαζόταν, σε ποιες συγκεκριμένες εισηγήσεις κατέληξε η εν λόγω Επιτροπή, ποιες ήταν -αν υπήρξαν- οι προπαρασκευαστικές πράξεις της, πώς αντέδρασε ο κ. Τσίπρας στις προτάσεις της και, τέλος, αν για την κυβέρνηση παραμένει αδιαπραγμάτευτος στόχος η παραμονή στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε.;

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ, μέσω του κ. Ανδ. Λοβέρδου, εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι δεν έχει ήδη παρέμβει η δικαιοσύνη, καλώντας έστω «τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται να πουν όσα γνωρίζουν», ενώ χαρακτήρισε τα λεγόμενα Βαρουφάκη «ομολογία κακουργηματικών πράξεων», αδυνατώντας να εξηγήσει πώς ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει ήδη διαγράψει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή