«Να μην κατατεθεί το σχέδιο Μπαλτά»

«Να μην κατατεθεί το σχέδιο Μπαλτά»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα στον πρωθυπουργό να μην φέρει στη Βουλή τον νόμο Μπαλτά έστειλε χθες η κ. Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνον θα καταψήφιζε μια τόσο κραυγαλέα αντιμεταρρύθμιση στην Παιδεία, αλλά ότι θα κατήγγελλε προσωπικά τον Αλ. Τσίπρα για πρωτοφανή πολιτική ανεντιμότητα.

Αφορμή αποτέλεσε συνάντηση που είχε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015», τα μέλη της οποίας εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις φημολογίες ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει τον σχετικό νόμο μόλις κλείσει τη συμφωνία με τους εταίρους. Η κ. Γεννηματά όχι μόνον θύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ εξαρχής κατήγγειλε ότι οι επιλογές Μπαλτά «επιβεβαιώνουν τις ιδεοληψίες, τις πελατειακές σχέσεις και τα κομματικά συμφέροντα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», αλλά ανέδειξε και μια κρίσιμη λεπτομέρεια με στόχο να εκθέσει τον πρωθυπουργό. Οπως είπε στα μέλη της Πρωτοβουλίας, στο πρόσφατο γεύμα των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Πρ. Παυλόπουλο –δηλαδή αφότου είχε διαπιστωθεί η απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση– η ίδια επισήμανε στον πρωθυπουργό ότι θα ήταν πολιτικά αδιανόητο να φέρει στη Βουλή έναν νόμο που βρίσκει αντίθετη σύσσωμη την αντιπολίτευση, στην οποία κατά τα άλλα στηρίζεται ενώ σπαράσσεται το κόμμα του. Και ο κ. Τσίπρας, πάντα κατά τα λεγόμενα της κ. Γεννηματά, διαβεβαίωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν προτίθεται να τον προωθήσει στο άμεσο μέλλον, και κυρίως ότι έδειξε να κατανοεί ως αυτονόητη την επισήμανσή της, πολύ περισσότερο όταν ταυτόσημη προειδοποίηση απηύθυναν στον πρωθυπουργό οι κ. Ευ. Μεϊμαράκης και Στ. Θεοδωράκης.

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Γεννηματά ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής «να υπάρξει ένας συντονισμός των προσπαθειών για την αναχαίτιση της νομοθετικής αντιμεταρρύθμισης», ενώ κάλεσε και τον ίδιο τον κ. Μπαλτά να μην επιμείνει σε ρυθμίσεις με μονομερείς ενέργειες και να συνειδητοποιήσει ότι οι προτάσεις του δεν εκφράζουν την πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Κατά τα λοιπά, με μια σύντομη αλλά πολύ σκληρή ανακοίνωση, το ΠΑΣΟΚ θέλησε να απαξιώσει πλήρως τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού. «Για μία ακόμα φορά, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αποκοιμίσει τον ελληνικό λαό. Εμφανίστηκε απολογητικός, αλλά και ταυτόχρονα αμετανόητος για τον καταστροφικό απολογισμό του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησής του. Του υπενθυμίζουμε ότι δεν βρισκόμαστε στον Ιανουάριο, αλλά στα τέλη Ιουλίου με τη χώρα χρεοκοπημένη, θυσία στα εσωκομματικά του παιχνίδια», ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή