Γεροβασίλη: Πρώτα η συμφωνία και μετά η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Γεροβασίλη: Πρώτα η συμφωνία και μετά η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σήμερα είναι μία συλλογική διαδικασία, εξαιρετικά σημαντική, για να αντιμετωπίσουμε το θέμα του πώς και μέσα από ποιο δρόμο θα φθάσουμε, μέσα από ευρύ διάλογο, να καταλήξουμε στα σωστά και απαραίτητα συμπεράσματα για τη χρονική συγκυρία, με πρόταγμα το συμφέρον του ελληνικού λαού, της χώρας και μετά το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, προσερχόμενη στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, και προσέθεσε: «Αλλά, με δεδομένο ότι στην καρδιά της Αριστεράς, στην πολιτική της Αριστεράς, στην ιδεολογία της, το σημαντικότερο είναι κάθε στιγμή να εξυπηρετήσει το συμφέρον των πολλών και του ελληνικού λαού. Σ' αυτή τη χρονική συγκυρία, αυτό αποκτά μια ιδιαίτερη πραγματικά αξία».

Σε ερώτηση εάν τίθεται πρώτα η συμφωνία ή πρώτα η ενότητα του κόμματος, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε «πρώτα η συμφωνία, σ' αυτή τη χρονική στιγμή πρώτα η συμφωνία, με δεδομένο το συμφέρον της χώρας».

Στην ερώτηση εάν ελλοχεύει κίνδυνος διάσπασης, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο διαφορετικές στρατηγικές στον ίδιο χώρο. Η μία που είναι έξω από την Ευρώπη η άλλη είναι μέσα στην Ευρώπη. Αυτά λοιπόν σε επίπεδο κυβερνητικό φάνηκε ότι δεν μπορούν να συμπορευτούν. Θα προσπαθήσουμε να το συζητήσουμε πλατιά και ενδεχομένως, να υπάρξουν άνθρωποι που να πειστούν ότι πρέπει να ακολουθήσουμε ενιαία πορεία. Ενιαία πορεία, όμως, με κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να κυβερνήσει σ' αυτή τη χρονική συγκυρία».

«Οι διαφορετικές αντιλήψεις είναι γνωστές και υπαρκτές από παλιά. Έχει μεγάλη σημασία, όμως, να συναποφασίσουμε εάν μία πλειοψηφική άποψη, που θα βγει μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, κάποιοι θα είναι διατεθειμένοι να την ακολουθήσουν ως κοινή συνισταμένη ή να ακολουθήσουν έναν διαφορετικό δρόμο. Ο καθένας θα πάρει τις ευθύνες του» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Απαντώντας στην ερώτηση πότε πρέπει να τελειώσει αυτή η εσωτερική συζήτηση, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «Σήμερα είμαστε υπό πίεση. Το λογικό είναι αυτός ο διάλογος να γίνει ευρέως, να γίνει όσο χρειάζεται. Γι' αυτό ο καταλληλότερος χρόνος είναι να αφήσουμε να κυλήσουν τα ζητήματα της συμφωνίας και να τα λύσουμε αμέσως μετά».

Σε ερώτηση εάν αμέσως μετά θα υπάρξουν εκλογές η Όλγα Γεροβασίλη είπε πως «αυτό θα εξαρτηθεί», εξηγώντας: «Αυτή τη στιγμή ο στόχος μας δεν είναι εκλογές. Ο στόχος είναι να προχωρήσουμε τα ζητήματα της χώρας. Οι εκλογές είναι πάντα μία διέξοδος όταν απαιτείται, όταν το δίλημμα είναι τέτοιο που να το απαιτεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή