Ποτάμι: Ο Τσίπρας δεν είναι πρωθυπουργός ΣΥΡΙΖΑ

Ποτάμι: Ο Τσίπρας δεν είναι πρωθυπουργός ΣΥΡΙΖΑ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμός κυριαρχεί στο Ποτάμι σχετικά με τις συνέπειες της εσωτερικής έντασης στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας κυλά πλέον αντίστροφα. Στο επιτελείο του κ. Στ. Θεοδωράκη δεν αντιμετωπίζουν μεν ως ενδεχόμενο μια υπαναχώρηση του πρωθυπουργού από την προσπάθεια ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τους εταίρους, εκφράζουν, όμως, έντονες επιφυλάξεις τόσο για τον χρόνο μέσα στον οποίο αυτή μπορεί να επιτευχθεί όσο και για το ποιος θα την υλοποιήσει στη συνέχεια.

Χθες, ο επικεφαλής του Ποταμιού, αν και δήλωσε ότι κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κ. Τσίπρας, δεν απέφυγε να σχολιάσει δηκτικά τα περί εσωκομματτικού δημοψηφίσματος: «Θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να αποφασίσει ότι τον Ιανουάριο εκλέχτηκε πρωθυπουργός της χώρας και όχι πρωθυπουργός ενός τμήματος, ή έστω όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει, λοιπόν, με τόλμη να κινηθεί και να λύσει τα προβλήματα που έχει η χώρα και όχι να ασχολούμαστε καθημερινά με το τι θα συμβεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ». «Οι ηγέτες θα πρέπει να προνοούν, και αναρωτιέμαι, αν δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα ζητήματα που αφορούν τα κόμμα τους, πόσο μπορούν να φροντίσουν για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας;» προσέθεσε ο κ. Θεοδωράκης, που χθες συναντήθηκε και με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, με αντικείμενο τις υπό διαμόρφωση προτάσεις του Ποταμιού για την απασχόληση και την προστασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Για το Ποτάμι το εμφανές έλλειμμα διακυβέρνησης στη χώρα δεν περιορίζεται μόνον στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Αφορά το σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής και, το χειρότερο, όπως εκτιμούν στο Ποτάμι, το πρόβλημα δεν θα θεραπευτεί ακόμη και με την ολοκλήρωση της συμφωνίας. «Δεν μπορεί μια κοινωνία με τόσα πραγματικά προβλήματα να παρακολουθεί αυτό το θέατρο του παραλόγου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης, εξηγώντας ότι «η χώρα έχει πολύ σημαντικότερα προβλήματα… έχουμε τα σχολεία που δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβρη, τα νοσοκομεία υπό κατάρρευση, έχουμε το μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού, έχουμε το πρόβλημα των εργασιακών σχέσεων, έχουμε το πρόβλημα της ανεργίας, έχουμε το πρόβλημα με τις τράπεζες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή