Γεννηματά: Το Grexit είναι στην αυλή μας

Γεννηματά: Το Grexit είναι στην αυλή μας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου να προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία και τη χώρα, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που καταγράφονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έκρουσε χθες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά: «Το Grexit είναι στην αυλή μας. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και έχουν μεγάλες ευθύνες όσοι διακινδυνεύουν τη χώρα προς όφελος και μόνο του κομματικού τους συμφέροντος», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και συνέχισε: «Θέλω να ρωτήσω τον κ. Τσίπρα: Θα κάνει επιτέλους το αποφασιστικό βήμα και τη στροφή στον ρεαλισμό και στην πραγματικότητα; Ή θα συνεχίσει να είναι όμηρος των συνιστωσών του κόμματός του; Να μας απαντήσει ο πρωθυπουργός, το μέλλον της χώρας, η διαπραγμάτευση, η εξειδίκευση των μέτρων, η υπογραφή και ψήφιση του μνημονίου και εντέλει η παραμονή της χώρας στο ευρώ εξαρτιόνται από τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποφάσεις τους; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία χθες πραγματοποίησε επισκέψεις σε πρότυπες συνεταιριστικές μεταποιητικές μονάδες στη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία, σήμερα έχει συναντήσεις με τους προέδρους της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κ. Μίχαλο, της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθά και της ΕΣΕΕ, Β. Κόρκιδη.

Τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κ. Στ. Ξεκαλάκης, σε συνέντευξή του («Εφημερίδα των Συντακτών»): «Η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει στο DNA της μόνο το αντιπολιτεύεσθαι και ούτε ξέρει, ούτε θέλει να κυβερνήσει», είπε ο κ. Ξεκαλάκης και πρόσθεσε: «Με τα έως σήμερα πεπραγμένα δεν είμαι πολύ βέβαιος ότι και ο πρωθυπουργός δεν υιοθετεί αυτήν τη λογική. Σίγουρα μετατοπίστηκε σε πιο ρεαλιστικές θέσεις, αλλά θα κριθεί από τις πράξεις του».

Αλλά και από την πλευρά του, ο κ. Θ. Παπαθεοδώρου, γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, είπε (ΕΡΑ): «Ο κ. Τσίπρας παραμένει όμηρος των εσωκομματικών προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό τον εγκλωβίζει σε έναν ατέρμονο εσωτερικό εμφύλιο με φόντο την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής. Οδηγεί σε ομηρία την κυβέρνηση, άρα και τη χώρα, στην πλέον κρίσιμη στιγμή πριν από τη σύναψη της συμφωνίας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή