Συναντήσεις Σκουρλέτη με τους πρεσβευτές Ισραήλ και Ρωσίας για τα ενεργειακά

Συναντήσεις Σκουρλέτη με τους πρεσβευτές Ισραήλ και Ρωσίας για τα ενεργειακά

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναντήσεις με τους πρεσβευτές της Ρωσίας και του Ισραήλ στην Αθήνα είχε την Παρασκευή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, ο κ. Σκουρλέτης με τον πρεσβευτή της Ρωσίας Αντρέι Μασλόφ συζητήσαν ζητήματα διμερών σχέσεων με έμφαση στα ενεργειακά θέματα και εκφράστηκε η κοινή βούληση να υπάρξει πρόοδος, στη βάση των μέχρι τώρα συμφωνηθέντων μεταξύ των δύο χωρών.

Με την πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα Ίριτ Μπεν Άμπα η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ενεργειακές διασυνδέσεις στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και στις συνέργιες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, προς όφελος των λαών των δύο χωρών –και γενικότερα. Εκφράστηκε η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για προώθηση, με συγκεκριμένα βήματα, των ζητημάτων που ήδη έχουν εξεταστεί σε προηγούμενες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Σημαντική κρίνεται και η προοπτική συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού, για την οποία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά της Ελλάδας και υψηλή τεχνογνωσία από την πλευρά του Ισραήλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή