Ποτάμι: Υπό κατάρρευση η οικονομία

Ποτάμι: Υπό κατάρρευση η οικονομία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επίθεση για την κομματική συζήτηση που εξελίσσεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ περί πολιτικού κόστους, τη στιγμή που η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, ασκούν από το Ποτάμι. «Η οικονομία γκρεμίζεται και στην κυβέρνηση νοιάζονται μόνο για το κόμμα τους», αναφέρουν τα στελέχη του κόμματος, με αφορμή την τελευταία Ερευνα Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Ποταμιού, η έρευνα του ΙΟΒΕ «επιβεβαιώνει αυτό που ζουν καθημερινά οι Ελληνες, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να δει: μια οικονομία υπό κατάρρευση».

Σύμφωνα με το Ποτάμι, τα στελέχη «του συμπλέγματος ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχουν άλλες έγνοιες. Ιντριγκες εσωκομματικές, ιδεοληψίες και αγωνία για το πώς θα διατηρήσουν τις καρέκλες τους». Τονίζουν ότι, βάσει της έρευνας, προβλέπεται ότι σχεδόν όλοι οι οικονομικοί δείκτες θα επιδεινωθούν εντός των επόμενων 12 μηνών. Και συγκεκριμένα: «Προβλέπεται μείωση στη βιομηχανία και τη μεταποίηση και αύξηση της ανεργίας λόγω των χαμηλότερων παραγγελιών και μείωσης της ζήτησης. Πτώση αναμένεται και στο λιανικό εμπόριο, στις υπηρεσίες και τις κατασκευές. Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και χιλιάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο ή ετοιμάζονται να μετακομίσουν στο εξωτερικό, ενώ η ανασφάλεια σφαγιάζει το Χρηματιστήριο». Από τη Σεβαστουπόλεως υπογραμμίζουν ότι με βάση τη γενικά δραματική οικονομική κατάσταση, ο κ. Αλ. Τσίπρας θα έπρεπε να είχε ήδη σημάνει «συναγερμό» στην κυβέρνηση προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση ή, έστω, την προληπτική προετοιμασία έναντι των διαρκώς επιδεινούμενων προβλημάτων.

Αντιθέτως, καταγγέλλουν από το Ποτάμι, φαίνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου απασχολούνται με «το πώς θα διατηρήσουν τον έλεγχο στο κόμμα τους, πράγμα για το οποίο θα έπρεπε να είχαν φροντίσει όταν διεκδικούσαν την εξουσία. Αλλά τότε τους ένωνε το ψέμα ότι με συνθήματα διορθώνεις την κρίση». Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ο επικεφαλής του Ποταμιού ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία. Ο κ. Στ. Θεοδωράκης αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές και τις περιοδείες τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι επιτελείς του κόμματος, καθώς ο φετινός Αύγουστος ενδεχομένως να αποδειχθεί προεκλογικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή