Αυστρία: Αλλαγή πορείας της Ευρώπης ζητάνε τα συνδικάτα με αφορμή την Ελλάδα

Αυστρία: Αλλαγή πορείας της Ευρώπης ζητάνε τα συνδικάτα με αφορμή την Ελλάδα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επείγουσα έκκληση προς τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών και τους θεσμούς να αλλάξουν τη στάση τους, «διότι τα κοινωνικά και κοινωνικοπολιτικά προβλήματα απλά δεν λύνονται με χρηματοπιστωτικές και καπιταλιστικές μεθόδους», απευθύνει με σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη ο πρόεδρος της Αυστριακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, Έριχ Φλόγκαρ, καταγγέλλοντας ότι οι σκληροί όροι της τρόικας συνέβαλαν σημαντικά στην ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα.

Σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστοι, ένα τρίτο του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας, εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάνονται, καταργείται το σύστημα συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μειώνονται μισθοί και συντάξεις, συντελείται η αποδόμηση συνολικά του κοινωνικού συστήματος, ενώ, την ίδια στιγμή, με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ διασώζονται τράπεζες και στηρίζονται χρηματιστήρια, επισημαίνει ο πρόεδρος των Αυστριακών Συνδικάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιμονή των πιστωτών στην καταστροφική υπαγόρευση της λιτότητας καταδεικνύει και την αγνόηση από μέρους τους της δημοκρατικής απόφασης του ελληνικού λαού, όμως αυτή η επιμονή σε μια νεοφιλελεύθερη γραμμή, που προβλέπει μόνον περικοπές, σε συντάξεις, μισθούς, παιδεία και υγεία, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με μεταρρυθμίσεις ούτε και κανένα μέλλον.

Όπως υπογραμμίζει ο Έριχ Φλόγκαρ στις δηλώσεις του, η Αυστριακή Ομοσπονδία Συνδικάτων ζητάει ανέκαθεν μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα είναι μια Κοινωνική Ένωση στην υπηρεσία των λαών και όχι των χρηματαγορών, για μία Ευρώπη για τους ανθρώπους και όχι για τις τράπεζες, και ως εκ τούτου θα πρέπει να απελευθερωθεί από τον βρόγχο του Δημοσιονομικού Συμφώνου και να υπάρξει επιτέλους ανάπτυξη και απασχόληση μέσα από επενδύσεις στην έρευνα, στην καινοτομία, στις υποδομές, στην φροντίδα των παιδιών ή στην παιδεία.

Σταθερότητα, δίκαιοι μισθοί, έντιμες συνθήκες εργασίας και ένα κοινωνικό σύστημα που να λειτουργεί, αποτελούν τα αποτελεσματικότερα μέτρα για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και αυτό πρέπει να είναι το υπέρτατο καθήκον της ΕΕ, επισημαίνει, καταλήγοντας στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αυστριακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή