Δραγασάκης: Καθοριστική για τη βιωσιμότητα της συμφωνίας η ρύθμιση για το χρέος

Δραγασάκης: Καθοριστική για τη βιωσιμότητα της συμφωνίας η ρύθμιση για το χρέος

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρύθμιση για το χρέος είναι που θα μας κάνει να μπορούμε να απαντήσουμε με σαφήνεια για τη βιωσιμότητα της συμφωνίας, τόνισε μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε, έως τον Σεπτέμβριο, όπου θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση για το χρέος, θα έχουμε μία ατελή συμφωνία. «Μας ενδιαφέρει το χρέος να γίνει βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο, ανεξάρτητα των μέσων» συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης.

«Η συμφωνία της 12ης Ιουλίου είναι που μας δεσμεύει όλους. Οποιαδήποτε απόκλιση θα ανοίξει τους Ασκούς του Αιόλου», σημείωσε ο κ. Δραγασάκης, ενώ πρόσθεσε ότι «καλό Μνημόνιο δεν υπάρχει». «Σε αντίθεση με το παρελθόν, το Μνημόνιο δεν θα είναι το όλο κυβερνητικό πρόγραμμα, αλλά ένα κεφάλαιό του».

Αναλυτικότερα, για την συμφωνία ο κ. Δραγασάκης δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι  «απομακρύνεται ο κίνδυνος του Grexit» και «επιτυγχάνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα επιτρέψει την επαναφορά της εμπιστοσύνης και των καταθέσεων».

Όσον αφορά το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι ο έλεγχος των ιδιωτικοποιήσεων θα βρίσκεται σε ελληνικά χέρια. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η συμφωνία «δεν μας υποχρεώνει να ιδιωτικοποιήσουμε, αλλά αντίθετα, να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία». «Επιδιώκουμε κοινωνική εκτίμηση των επιπτώσεων της συμφωνίας, ώστε να υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα, για αγρότες και νησιά», ενώ σημείωσε ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι σημαντική για την ελληνική κοινωνία».

Η συμφωνία, παρά τα αρνητικά της, μπορεί να αποτελέσει μια γέφυρα για πέρασμα από την ύφεση στην ανάπτυξη και την υπέρβαση της λιτότητας, τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Αφού ολοκληρωθεί η συμφωνία, που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, ο κ. Δραγασάκης εκτιμά ότι χρειάζεται ανασκόπηση κι ανασχεδιασμός. Παράλληλα, σημείωσε ότι «στην κυβέρνηση δεν μείναμε για τις καρέκλες. Υπήρξε η επιλογή της παραίτησης ή να παραμείνουμε, να επιμείνουμε και να παλέψουμε».

Ακόμη ο κ. Δραγασάκης εκτίμησε ότι κάποια στιγμή, όποτε κριθεί απαραίτητο, θα χρειαστεί η λαϊκή εντολή για το σχεδιασμό και την εκτέλεση του κυβερνητικού έργου.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως «κάθε ενεργειά μας γίνεται με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας και λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή