Κομματική πειθαρχία από Θεοδωράκη

Κομματική πειθαρχία από Θεοδωράκη

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γραμμή σκληρής κομματικής πειθαρχίας στην αποψινή ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο θα τηρήσει ο κ. Στ. Θεοδωράκης. «Το Ποτάμι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Θα κινηθούμε όλοι σαν μια γροθιά», δήλωσε χθες ο επικεφαλής του κινήματος, τονίζοντας ότι προέχει η διασφάλιση της χώρας στην Ευρώπη. Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι το Ποτάμι διατηρεί τις σοβαρές διαφωνίες του με την κυβέρνηση, ωστόσο δεν μπορεί παρά να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας. Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε και ενώπιον των βουλευτών του Ποταμιού ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί διαφοροποιήσεις στην κρίσιμη ψηφοφορία. Η σκληρή στάση του κ. Θεοδωράκη υπαγορεύθηκε εν πολλοίς και λόγω των δημόσιων δηλώσεων βουλευτών όπως ο κ. Γρ. Ψαριανός, ο οποίος είχε θέσει ως όρο για τη θετική ψήφο του την αποδοχή εκ μέρους του κ. Αλ. Τσίπρα για αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Ο κ. Ψαριανός απείχε από την χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο., στάση η οποία ερμηνεύεται από ορισμένους και ως προπομπός και της σημερινής στάσης την οποία θα τηρήσει κατά την ψηφοφορία.

Στη χθεσινή Κ.Ο. του Ποταμιού αποφασίστηκε ομοφώνως και η ανάληψη πρωτοβουλίας για συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων της Βουλής, ώστε τον Σεπτέμβριο να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της προέδρου της Βουλής. Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι κωλυσιεργεί και δεν ασκεί τα καθήκοντά της.

Νωρίτερα χθες το μεσημέρι, ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να του γνωστοποιήσει τις θέσεις του Ποταμιού για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό. «Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά σύνορα στο Αιγαίο. Εχουμε υποχρέωση να φροντίσουμε και να είμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες που ξεσπιτώθηκαν και ψάχνουν ασφαλή στέγη. Είναι υποχρέωσή μας, ως Ελληνες και ως Ευρωπαίοι. Αλλά από την άλλη θα πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αντέξει τους μετανάστες όλου του κόσμου. Η Ευρώπη έχει βάλει κανόνες», είπε ο κ. Θεοδωράκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά τη συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, απευθυνόμενος στον κ. Πρ. Παυλόπουλο, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η «εθνική πολιτική» στο θέμα του μεταναστευτικού, ενώ αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε ο ίδιος με τους δημάρχους των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Ο κ. Παυλόπουλος απέδωσε στον κ. Θεοδωράκη εύσημα για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για να αναδείξει όλες τις πτυχές του ζητήματος των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή