Σε διαφορετικές γραμμές Φώφη Γεννηματά – Ευ. Βενιζέλος

Σε διαφορετικές γραμμές Φώφη Γεννηματά – Ευ. Βενιζέλος

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολύμηνη, υπόγεια διαφωνία μεταξύ της κ. Φώφης Γεννηματά και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ήρθε πλέον στην επιφάνεια, με αφορμή τη στάση που θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ κατά την αποψινή ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο. Νωρίς χθες το πρωί, ο κ. Βενιζέλος ανάρτησε στην προσωπική ιστοσελίδα του ένα εκτενές κείμενο όπου, μεταξύ άλλων, τίθενται όροι για την ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Ο κ. Βενιζέλος ζητεί, μεταξύ άλλων, κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, αλλά και δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας «με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής». Η στάση που, τελικώς, θα τηρήσει κατά την αποψινή ψηφοφορία ο κ. Βενιζέλος δεν είναι γνωστή, καθώς -κατά την πάγια τακτική του τους τελευταίους μήνες- δεν παρέστη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα την οποία συγκάλεσε χθες το βράδυ η κ. Γεννηματά προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος που θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Βενιζέλο φαίνεται ότι κινούνται και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Την πλέον ηχηρή διαφοροποίηση έχει πραγματοποιήσει ο κ. Λ. Γρηγοράκος, ο οποίος περιγράφεται από αρκετούς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και ως ο πλέον αποφασισμένος να μην παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο. Προϋποθέσεις για τη θετική ψήφο του είχε θέσει δημοσίως και ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος θεωρεί, όπως άλλωστε και ο κ. Γρηγοράκος, ότι το ΠΑΣΟΚ τηρεί εξαιρετικά ανεκτική και διόλου επιθετική τακτική έναντι του κ. Αλ. Τσίπρα. Ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έχει και ο κ. Α. Λοβέρδος που, επίσης, ζητεί ανταλλάγματα προκειμένου το κόμμα του να στηρίξει την κυβέρνηση. Ο κ. Λοβέρδος θέτει, μεταξύ άλλων, ως προτεραιότητα τη δημιουργία μιας διακομματικής επιτροπής των κομμάτων τα οποία στηρίζουν διά της ψήφου τους το μνημόνιο, που θα εξετάζει το υπόλοιπο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, ώστε να αποφεύγεται η αποδόμηση μεταρρυθμίσεων.

Η κ. Γεννηματά έχει προσπαθήσει να γεφυρώσει όλες αυτές τις διαφορές οι οποίες υπάρχουν. Κάτι το οποίο έπραξε και χθες, κατά την εισήγησή της προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέπεμψε στις αποφάσεις του Συνεδρίου του κόμματος για εξασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. «Εμείς δεν στηρίζουμε τη συμφωνία του κ. Τσίπρα, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεν δίνουμε λευκή επιταγή, τα έχουμε πει κατ’ επανάληψη. Εμείς στηρίζουμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τη ρητορική επιλογή του κ. Βενιζέλου περί παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην εθνική στρατηγική που ακολουθεί το κόμμα από το 2010. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε πως θα ζητήσει σήμερα από τον κ. Τσίπρα «να μην αποδράσει με πρόωρες εκλογές», να αξιοποιήσει την εθνική συνεννόηση και να προωθήσει «τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος και το πολιτικό σύστημα». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρενέβη χθες και για το μεταναστευτικό ζήτημα, ασκώντας κριτική εναντίον της κυβέρνησης. «Η κυβερνητική απραξία είναι πλέον εξοργιστική και δοκιμάζει τις αντοχές τόσο των κατοίκων των νησιών, όσο και των ίδιων των προσφύγων», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή